Laatste nieuws:

, 20 juni 2023 20:17

Hiflex Automatiseringstechniek breidt uit met NFO Drives

Hiflex laat weten het leverprogramma uit te breiden met frequentieregelaars van NFO Drives. Dit Zweedse bedrijf is in 1996 gestart met de ontwikkeling van omvormers onder de naam NFO Sinus op basis van nieuwe technologie. Het resultaat? Diverse patenten die het mogelijk maken om de elektromotor aan te drijven met een zuiver sinusvormige spanning die resulteert in een storingsvrije aandrijving en 100 procent koppel vanaf het moment van starten en op lage snelheid.

'
1/1
De NFO Sinus-frequentieregelaars zijn volgens Hiflex de enige frequentieregelaars op de markt die een uitgangsspanning produceren met een zuivere sinuscurve. Deze technologie zorgt voor minder schade aan motorlagers omdat er geen lagerstromen optreden. Een ander groot voordeel is dat er geen afgeschermde EMC-motorkabels nodig zijn, eventuele bestaande onafgeschermde motorkabels hoef je dus niet te vervangen. Daarbij komt dat er geen beperking is qua motorkabellengte. Het toepassen van eventuele (all-pole) sinusuitgangsfilters is ook niet meer nodig. De aardlekstroom van een NFO Sinus frequentieregelaar is nihil waardoor gebruik van een standaard 30mA aardlekautomaat mogelijk is, dit in tegenstelling tot een frequentieregelaar die met pulsbreedtemodulatie werkt.

Vervangingsmarkt

De frequentieregelaars van NFO Drives zijn volgens Hiflex, preferred partner van Mitsubishi Electric Factory Automation, een perfecte aanvulling op het al bestaande leverprogramma met Invertek- en Hitachi-frequentieregelaars, Hitachi-PLC's en EXOR HMI's.
De regelaars zijn behalve uiteraard voor nieuwe applicaties door hun specifieke eigenschappen volgens de makers ook zeer geschikt voor de vervangingsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan:
  • oude motoren met isolatieklasse B die niet geschikt is voor een conventionele frequentieregelaar;
  • ‘direct Online (DOL) schakelingen';
  • ster/driehoek schakelingen;
  • stappentransformatoren;
  • thyristorsturing;
  • oude softstarter.
In alle deze gevallen kan de bestaande bekabeling blijven zitten.

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden