Laatste nieuws:

, 20 mei 2023 14:11

Hoe red je veilig iemand uit een elektrische vrachtwagen?

Volvo Group komt naar eigen zeggen als eerste vrachtwagenfabrikant met een Augmented Reality (AR) veiligheidsapp voor elektrische trucks, speciaal ontworpen om eerstehulpverleners te ondersteunen in geval van nood. De app levert onmiddellijk waardevolle informatie van de elektrische truck aan de hulpverleners die ter plaatse komen en begeleidt en in real-time om veilige reddingsomstandigheden te garanderen.

Volvo Group komt voor hulpverleners met een veiligheidsapp met AR-technologie voor elektrische trucks.'
Volvo Group komt voor hulpverleners met een veiligheidsapp met AR-technologie voor elektrische trucks.
1/1
De Emergency Response Guide-app, nu gratis te downloaden in de Android- en de Apple-store, biedt veiligheidsinformatie voor alle zware elektrische truckmerken van de Volvo Groep , waaronder Volvo Trucks, Renault Trucks en Mack Trucks. Voor Mack elektrische trucks worden de AR-functies in de loop van juni 2023 toegevoegd.

Gedetailleerd beeld

Door een combinatie van connectiviteit, camera, sensoren, 3D-modellering en augmented reality overlays - met behulp van de Vuforia Augmented Reality-technologie van PTC - kan de veiligheidsapp eerstehulpverleners een gedetailleerd beeld geven van het voertuig. Hij biedt informatie over de locatie van hoogspanningskabels, accu's en andere belangrijke onderdelen en stapsgewijze instructies voor het veilig afsluiten van de stroomvoorziening van het elektrische voertuig in geval van nood.

Verschillende scenario's

De veiligheidsapp is ontwikkeld door een team van deskundigen in de Research & Development-faciliteiten van Volvo Group in Zweden, Frankrijk en de Verenigde Staten. Naast augmented reality-informatie en 3D-modellen bevat de app ook alle veiligheidsdocumentatie met betrekking tot de elektrische truck, die voor de gebruiker van de app toegankelijk is zodra de truck is geïdentificeerd. "De veiligheidsapp is getest in verschillende scenario's uit de praktijk en heeft positieve feedback gekregen van ‘first responders' die hem in het veld hebben uitgeprobeerd", zegt Vincent Barnoux, AR Expert & Business Solution Engineer bij Volvo Group.

Waarborgen veiligheid hulpverleners

De technologie in elektrische vrachtwagen - met name de hoogspanningssystemen - verandert de handelwijze in noodsituaties, aangezien die een eigen reeks nieuwe veiligheidsparameters en -routines vereist. "De algemene ambitie van Volvo Group is om 100 procent veilige producten te leveren. Wij zijn er trots op voorop te lopen in de revolutie van elektrische vrachtwagens met hoogwaardige oplossingen, maar wij erkennen ook het belang van het waarborgen van de veiligheid van eerstehulpverleners die bij een incident met een elektrisch voertuig worden opgeroepen", zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer Volvo Group. "De nieuwe AR-app is een krachtig hulpmiddel dat de hulpdiensten kan ondersteunen bij het snel en veilig beveiligen van de locatie, terwijl het risico op letsel voor henzelf en anderen tot een minimum wordt beperkt."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden