Laatste nieuws:

, 20 mei 2023 12:36

Eaton breidt Europese ‘eMobility’-activiteiten uit

Eaton gaat de Europese eMobility-activiteiten flink vergroten. Mark Schneider, president eMobility: "We zien wereldwijd een toenemende vraag naar geëlektrificeerde voertuigoplossingen die in onze Europese vestigingen worden ontworpen en geproduceerd.”

Pete Denk, president, Vehicle Group, Eaton (links), Krzysztof Kaszkur, manufacturing manager, eMobility, Eaton (midden), en Benito Dominguez, directeur Operations, eMobility, Eaton (rechts), bezoeken de nieuwe eMobility- productielijn in Tczew, Polen. (Foto: Business Wire)'
Pete Denk, president, Vehicle Group, Eaton (links), Krzysztof Kaszkur, manufacturing manager, eMobility, Eaton (midden), en Benito Dominguez, directeur Operations, eMobility, Eaton (rechts), bezoeken de nieuwe eMobility- productielijn in Tczew, Polen. (Foto: Business Wire)
1/1

Daarom is in Montrottier in Frankrijk een ultramoderne componentenfabriek voor vermogenselektronica neergezet die medio dit jaar op volle toeren moet draaien. De componenten zijn onder andere bestemd voor gebruik in geavanceerde tractieomvormers en DC/DC-omvormers voor voertuigen die vragen om hoge vermogensdichtheid en rendement.

Uitbreiding in Polen

Eaton heeft dit jaar ook een huidige vestiging in Tczew, Polen, uitgebreid met eMobility-productiemogelijkheden voor geëlektrificeerde voertuigen om aan de wereldwijde vraag van klanten te kunnen voldoen. "De toevoeging van eMobility-producten aan een van onze belangrijkste faciliteiten weerspiegelt het vermogen van Eaton om zijn klanten de oplossingen te bieden die zij nodig hebben tijdens de overgang van traditionele voertuigen met verbrandingsmotor naar geëlektrificeerde aandrijflijnen", aldus Schneider.

Breaktor-circuitbeveiligingstechnologie

Eaton's vestiging in Bonn is al jaren gericht op het ontwerpen en testen van elektrotechnische producten voor industriële besturingen, beveiliging en stroomdistributie. Van de aanwezige kennis is gebruikgemaakt voor het ontwerp van de Breaktor-circuitbeveiligingstechnologie, volgens de fabrikant ‘een sprong voorwaarts ten opzichte van EV-circuitbeveiligingsoplossingen die momenteel op de markt zijn'. De nieuwe oplossing is uitgeroepen tot 'Best Technology' in de categorie Elektrificatie op de jaarlijkse R&D Partners Tech Day van Hyundai-Kia Motors Corporation. De erkenning volgt op andere recente onderscheidingen voor de circuitbeveiligingstechnologie, waaronder een Automotive News PACEpilot-award en de Gasgoo Award 2022.

Nieuw testLab

Eaton heeft vorig jaar in Karlsruhe een nieuwe kantoor- en laboratoriumfaciliteit opgezet met meerdere werkplekken en een laboratorium. Binnenkort komt er een gloednieuw innovatie- en testlaboratorium voor het testen van vermogenselektronica en stroomdistributieproducten, zodat de nieuwste eMobility-producten snel kunnen worden getest. Eaton breidt ook de eMobility-productie uit in Gummersbach, Duitsland, en Györ, Hongarije, door gebruik te maken van Eaton's productiefaciliteiten in ‘Electrical'.

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden