Laatste nieuws:

, 27 april 2023 16:31

WAGO gaat als eerste voor ctrlX OS

Met crtlX OS kwam Bosch Rexroth besturingssoftware die was losgekoppeld van de eigen besturingshardware, hoewel het oorspronkelijk was bedoeld voor exclusief gebruik op de ctrlX CORE controller binnen het modulaire ctrlX AUTOMATION automatiseringssysteem. De bedoeling van die ontkoppeling was dat ook concurrenten het op Linux gebaseerde besturingssysteem voor eigen doeleinden zouden kunnen gebruiken en bijvoorbeeld als systeem- en technologiepartner zouden kunnen optreden. WAGO is nu de eerste die de stap zet als partner van Bosch Rexroth.

Johannes Pfeffer (links), vice president Business Unit Automation bij WAGO, en Steffen Winkler, salesmanager van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth zien het helemaal zitten. WAGO is de eerste systeem- en technologiepartner voor ctrlX OS. (Foto: Norbert Schmelz/vor-ort-foto.de)'
Johannes Pfeffer (links), vice president Business Unit Automation bij WAGO, en Steffen Winkler, salesmanager van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth zien het helemaal zitten. WAGO is de eerste systeem- en technologiepartner voor ctrlX OS. (Foto: Norbert Schmelz/vor-ort-foto.de)
1/1

WAGO is nu de eerste systeem- en technologiepartner van Bosch Rexroth op het gebied van besturingssystemen. ctrlX OS is ontworpen voor real-time gebruik en kan op alle niveaus worden gebruikt - van het veldniveau tot randapparatuur en de cloud. Door het open karakter krijg je als gebruiker toegang tot het hele ecosysteem aan apps die in de ctrlX Store kunnen worden gedownload.
Het partnerschap tussen beide ondernemingen bestaat al weer enkele maanden als onderdeel van ctrlX World. In deze partnerwereld biedt WAGO specifieke componenten uit van het eigen I/O-portfolio aan. In de toekomst zal het bedrijf nu ook betrokken worden bij de verdere ontwikkeling van het besturingssysteem. In eerste instantie zal de nadruk liggen op de implementatie op eigen apparaten en de ontwikkeling van WAGO-specifieke toepassingen op basis van ctrlX OS.

Vertrouwen op ctrX OS

"De kern van de productstrategie van WAGO is de implementatie van ctrlX OS op onze zelfstandig ontwikkelde WAGO-bedienplatforms. Hier brengen we de nieuwe technologie in onze productcompetentie in en kunnen we tegelijkertijd met onze branche-ervaring marktspecifieke oplossingen ontwikkelen. Ook is het denkbaar producten en apparaten uit het Bosch Rexroth portfolio in het WAGO aanbod te integreren", aldus Johannes Pfeffer, Vice President Business Unit Automation bij WAGO.
Het WAGO-automatiseringssysteem bestaat uit verschillende klassieke controllers, couplers voor de aansluiting van verschillende veldbus- en netwerkprotocollen en een groot aantal I/O-modules voor bijna alle denkbare automatiseringstaken. "We zullen dit besturingsplatform op lange termijn op de markt actief houden", aldus Pfeffer. "Voor de uitbreiding van de prestaties willen we op lange termijn op ctrlX OS vertrouwen in het midden- en hogere bereik - dat wil zeggen overal waar de verwerking van grote hoeveelheden gegevens met een hoge tijdnauwkeurigheid en hoge IT-veiligheidsnormen vereist is.

Softwaregestuurde fabriek

Samen zullen Bosch Rexroth en WAGO de automatisering vereenvoudigen en bijvoorbeeld branchespecifieke toepassingen ontwikkelen die snel toegankelijk en bruikbaar zijn. Steffen Winkler, salesmanager van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth: "WAGO-klanten eisen steeds meer prestaties en real-time mogelijkheden voor de automatisering van hun industriële ‘use-cases'. Maar ze hebben ook behoefte aan meer IT-beveiliging, meer gebruiksgemak, eenvoudige uitbreidingsmogelijkheden via software en een nog grotere veelzijdigheid bij de integratie van sensoren, protocollen en standaarden in het automatiseringsniveau. Dit alles kan met ctrlX OS in zeer korte tijd worden geïmplementeerd."
Bovendien biedt ctrlX OS een kant-en-klare WAGO-specifieke Store-aansluiting, een cloudgebaseerde optie voor apparaatbeheer en volledige toegang tot het partnernetwerk van ctrlX World. Het gemeenschappelijke doel van de twee bedrijven is het creëren van een wereldwijd toonaangevend automatiseringsplatform voor de softwaregedreven fabriek van de toekomst. "Dat klinkt ambitieus. Maar als je bedenkt hoe gefragmenteerd enerzijds en merkgebonden anderzijds de industrie nog steeds gestructureerd is, is het een realistische onderneming in het belang van de klanten. Concreet betekent dit dat we het platform zo breed mogelijk moeten kunnen verankeren. Zowel Bosch Rexroth als WAGO vinden het essentieel om andere systeem- en technologiepartners voor ctrlX OS aan boord te halen. Want open systemen gedijen bij de deelname van vele specialisten en bij samenwerking aan het grote geheel", aldus Winkler.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden