Laatste nieuws:

, 16 maart 2023 18:10

Drone houdt IKEA-voorraad bij

De kleuren zijn in dit tijdsgewricht wellicht wat verwarrend, maar in IKEA Zaventem vliegt na sluitingstijd de honderdste autonome drone rond. Volgens Ingka Groep (IKEA) zijn zij de eerste retailer die een dergelijke oplossing gebruikt voor voorraadbeheer.

Bij IKEA Zaventem vliegt de honderdste drone rond die IKEA helpt bij het voorraadbeheer.'
Bij IKEA Zaventem vliegt de honderdste drone rond die IKEA helpt bij het voorraadbeheer.
1/1

Twee jaar geleden zijn Ingka Groep en het Supply Chain Development Team van Inter IKEA Group samen met Verity, een leverancier van indoor drone-systemen, met de ontwikkeling van een volledig autonome drone-oplossing om de voorraad te traceren en bij te houden. De drones zijn aan het werk als er geen publiek in de winkels is en controleert nauwkeurig de voorraad om de beschikbaarheid van producten voor de online of fysieke detailhandel te kunnen waarborgen stellen. Handig voor de IKEA-medewerkers omdat ze niet langer elke pallet handmatig hoeven te bevestigen.

Verlagen operationele kosten

"We investeren over de hele linie in technologie [..]. De introductie van drones en andere geavanceerde hulpmiddelen - zoals bijvoorbeeld robots voor het ophalen van goederen - is een echte win-win voor iedereen. Het verbetert het welzijn van onze medewerkers, verlaagt de operationele kosten en stelt ons in staat om betaalbaarder en handiger te worden voor onze klanten", zegt Tolga Öncu, hoofd Retail bij de Ingka Groep (IKEA). De eerste drone is in 2021 bij IKEA Zwitserland aan de slag gegaan en de 100 die nu operationeel zijn, houden de voorraad bij op 16 verschillende locaties in België, Kroatië, Slovenië, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden