Laatste nieuws:

, 14 februari 2023 12:45

Nidec Leroy-Somer gaat elektrische motoren voor Airbus ontwikkelen

Nidec Leroy-Somer heeft een overeenkomst gesloten met Airbus voor de ontwikkeling van een elektrische motor voor zijn prototype van brandstofcelmotor op waterstof, in het kader van de ambitie van Airbus om tegen 2035 het eerste commerciële vliegtuig zonder uitstoot op de markt te brengen.

Airbus werkt aan een vliegtuig met brandstofcel. Dit demonstratiemodel, de ZEROe_ Fuel Cell Engine Demonstrator, moet over een jaar vier de lucht in. Leroy Somer gaat de elektrische motoren ontwikkelen (Beeld: Airbus)'
Airbus werkt aan een vliegtuig met brandstofcel. Dit demonstratiemodel, de ZEROe_ Fuel Cell Engine Demonstrator, moet over een jaar vier de lucht in. Leroy Somer gaat de elektrische motoren ontwikkelen (Beeld: Airbus)
1/1
Leroy-Somer  wordt belast met het ontwerp en de ontwikkeling van een reeks prototypes van elektromotoren die voldoen aan zeer hoge eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en het laagste gewicht voor het beoogde vermogen. Zijn bekwame Research & Development Team wordt ook uitgedaagd om baanbrekende technologieën en innovaties te onderzoeken om de architectuur van het vliegtuigvoortstuwingssysteem te optimaliseren. Projectbeheer, ontwerp, engineering en prototyping vinden allemaal plaats vanuit het hoofdkantoor in Angouleme, Frankrijk.

Voldoen aan de prestaties

Prototypes, ontworpen voor prestaties en integratie in Airbus ' nul-emissie brandstofcelmotor op waterstof, zullen eerst op de grond worden getest met behulp van speciale testbanken. Na de eerste kwalificatie en validatie zal een tweede fase van tests tijdens de vlucht worden uitgevoerd.
"We zijn blij dat we door Airbus zijn geselecteerd om onze expertise op het gebied van hoogefficiënte elektromotoren te leveren en om via onze innovatieve O&O-teams en oplossingen bij te dragen aan dit ambitieuze milieuvriendelijke commerciële luchtvaartproject. Deze belangrijke mijlpaal voor meer duurzame mobiliteit brengt verschillende uitdagingen met zich mee die we graag willen overwinnen om de wereldgemeenschap te dienen", aldus Jean-Michel Condamin, pPresident van de divisie Commercial & Industrial Motors.

Bron: Nidec Leroy-Somer

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden