Laatste nieuws:

, 20 december 2022 16:07

CodeMeter beveiligt apps in PLCnext Store

Wibu Systems en Phoenix Contact werken al sinds 2017 samen achter de schermen van het PLCnext-platform. Initieel om Phoenix’ automatiseringssoftware PLCnext Engineer te beschermen met de CodeMeter-technologie. Nu kunnen ook ontwikkelaars die via de PLCnext Store hun software aanbieden, kiezen voor flexibele bescherming van hun intellectueel eigendom (IP).

Ook derden die via de PLCnext Store hun software aanbieden, kunnen kiezen voor flexibele bescherming van hun intellectueel eigendom met CodeMeter.'
Ook derden die via de PLCnext Store hun software aanbieden, kunnen kiezen voor flexibele bescherming van hun intellectueel eigendom met CodeMeter.
1/1
PLCnext is het gecombineerde hardware- en softwareplatform voor industriële controllers en automatiseringsapparatuur. Op de hardware kunne via een open softwaresysteem zowel de eigen toepassingen van Phoenix Contact als die van derden worden gedraaid. De automatiseringssoftware kan als app worden aangeschaft in de PLCnext Store . Die opzet is volgens het bedrijf speciaal gekozen om de drempel voor de beginnende gebruiker te verlagen. Via de webwinkel koop je licenties voor complete applicaties, deelfunctionaliteit of enkele functies voor hun PLCnext-hardware, zodat installaties flexibel kunnen worden aangepast aan bijvoorbeeld wijzigende omstandigheden.

Licentie-opties op maat

De PLCnext Store is niet beperkt tot het eigen software-assortiment van Phoenix Contact, maar fungeert ook als kanaal voor ontwikkelaars van derden. Ontwikkelaars kunnen hun producten uploaden naar de Store en zo PLCnext-gebruikers verleiden tot aanschaf. De intensievere samenwerking houdt in dat nu ook die derden-ontwikkelaars kunnen profiteren van CodeMeter-functionaliteit. Ze kunnen licentie-opties en prijzen kiezen die bij hun bedrijfsmodel passen, en de PLCnext Store met CodeMeter zorgt voor de distributie van hun producten volgens de door hen gekozen strategie en specificaties.
Met proeflicenties kunnen gebruikers de gekozen automatiseringssoftware uitproberen voordat ze de volledige aankoop doen. Ook regionale beperkingen kunnen worden ingesteld en afgedwongen via het CodeMeter licentiesysteem - bijvoorbeeld in verband met exportverboden. De beschikbare licentiemodellen gaan zo ver dat het mogelijk is machinefuncties afzonderlijk te licenseren.

Voor verkoper en koper

CodeMeter werkt bovendien met de meeste CRM-, ERP- en e-commercesystemen. Ingebed in de bestaande backoffice-systemen van Phoenix Contact zijn beschermings-, licentie- en later licentiebeheerprocessen, inclusief updates, geïntegreerd met het volledige orderbeheer, de distributie en de facturering. Het aanbieden, verkopen en bijhouden van softwarelicenties wordt hierdoor eenvoudiger voor zowel de verkoper als de koper.
Daniel Buschatzky, technologiemanager, PLCnext Technology, Phoenix Contact Electronics: "CodeMeter is al vele jaren een integraal onderdeel van het Phoenix Contact software ontwikkelings- en distributieproces, en het was opnieuw de juiste keuze om de bescherming en licentie ruggengraat van onze PLCnext Store te bieden. Het geeft ons en onze externe ontwikkelaars grote gemoedsrust, omdat we weten dat onze IP zijn weg naar de wereld kan vinden zonder ons zorgen te maken over diefstal of reverse engineering."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden