Laatste nieuws:

, 31 augustus 2022 13:02

Magnax haalt 20 miljoen euro op voor ‘axial flux pancake’-elektromotoren

Het Belgische Magnax heeft een financieringsronde van 20 miljoen euro afgesloten en voegt twee nieuwe investeerders toe: BIG Capital en SFPIM. Met axiale fluxtechnologie wil Magnax de innovatie in elektrische voertuigaandrijfsystemen en luchtvaartvoortstuwingssystemen te versnellen. De opbrengst – die het totaal opgehaalde kapitaal van Magnax op 36 miljoen euro brengt – zal worden gebruikt om de productontwikkeling te versnellen, het engineeringteam uit te breiden en de ondersteuning voor klanten en partners uit te breiden.

'
1/1

In de EV-sector evolueert de eMotor-technologie ook snel. OEM's erkennen de superieure elektromotortopologie van axiale flux. Magnax ' gepatenteerde axiale fluxmotor met enkele stator en dubbele rotor biedt volgens de makers de effectiefste en efficiëntste motortopologie van nu. Bijkomende innovaties zoals directe koeling van de wikkelingen, hoge-snelheidsrotors en geautomatiseerde productie resulteren in een combinatie van hoge vermogensdichtheid en een hoge mate van produceerbaarheid. Met tot viermaal meer volumetrische koppeldichtheid ten opzichte van traditionele ‘radiale flux' elektromotoren, kunnen ontwikkelaars van auto's en vliegtuigen de compacte en dunne pannenkoekvorm van Magnax's axiale flux motoren in hun (concurrentie)voordeel gebruiken.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden