Laatste nieuws:

, 26 juli 2022 11:28

Bosch Rexroth wil hydrauliekspecialist HydraForce overnemen

Bosch Rexroth wil de hydraulische bedrijfsactiviteiten uit te breiden met de overname van HydraForce, Inc., uit Lincolnshire, Illinois (VS). HydraForce ontwikkelt en produceert compacte hydraulische ventielen en oplossingen op maat. De papieren zijn op 15 juli 2022 ondertekend, zonder bekendmaking van de overnamesom. De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

'
1/1
Met de geplande overname van HydraForce vergroot Bosch Rexroth de aanwezigheid in Noord-Amerika, wordt het verkoopnetwerk verder uitgebreid en verkrijgt het een betere toegang tot de markt. "Door de overname van HydraForce versterken we onze aanwezigheid in complementaire regio's en ontwikkelen we een evenwichtiger aanwezigheid in Europa en Noord-Amerika, terwijl we ook groei in Azië mogelijk maken", aldus Rolf Najork, lid van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH en ceo van Bosch Rexroth AG. Hydraforce beschikt over zes productievestigingen in de VS, Brazilië, Groot-Brittannië en China. Hier werken ongeveer 2.100 mensen.

Duurzame groei

"In Bosch Rexroth hebben we een uitstekende partner gevonden die onze visie op innovatie, klantgerichtheid, applicatie expertise en cultuur deelt. Ik ben ervan overtuigd, dat de nieuwe eigenaar geweldige kansen zal creëren voor onze klanten, partners en werknemers wat zal leiden tot duurzame groei," aldus Mike Terzich, president en ceo van HydraForce.
De gecombineerde activiteiten zorgen voor een gevarieerd aanbod van compacte hydrauliekoplossingen voor klanten. Terwijl Bosch Rexroth een breed scala aan compacte hydraulische componenten en systemen aanbiedt, produceert HydraForce mechanische en elektrische cartridge valves en hydraulisch geïntegreerde circuits (HIC).

Compacthydrauliek

"Bosch Rexroth heeft een sterke basis met haar breed uiteenlopende portfolio en internationale positionering. De overname van HydraForce vergroot onze wereldwijde markttoegang via indirecte verkoopkanalen: Verkooppartners en systeemintegratoren worden belangrijke doelgroepen. In deze uitdagende tijden helpen we ook om regionale toeleveringsketens te stabiliseren, zodat we onze klanten nog beter kunnen ondersteunen", aldus Frank Hess, vice president Compact Hydraulics Business Unit van Bosch Rexroth. De business unit telt momenteel 1.800 medewerkers en beschikt over vier productielocaties in China, de VS, Duitsland en Italië.
Compacthydrauliek is met name waardevol vanwege de hoge vermogensdichtheid en toepasbaarheid bij essentiële secundaire functies af in hydraulische systemen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat het heffen en zakken van lasten bij graafmachines veilig en nauwkeurig kan plaatsvinden.
‘Fluid technology' is een van de belangrijkste toeleveringssectoren voor de machinebouw en de industrie in haar geheel. Hydraulische systemen worden gebruikt in de bouw, de landbouw en bij gereedschapswerktuigen, alsmede bij het vervoer en de verwerking van materialen. De sector maakt een solide groei door en heeft een goede orderpositie. De Duitse VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) verwacht dit jaar een omzetstijging van 6 procent (bron: VDMA, 2022).
Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, investeert Bosch Rexroth in doelgerichte overnames, strategische partnerschappen en in de modernisering en uitbreiding van zijn productienetwerk. Zo heeft Bosch Rexroth onlangs een minderheidsbelang genomen in de Zwitserse onderneming BRUSA HyPower AG en investeert de komende vijf jaar ook meer dan 80 miljoen euro in de hoofdvestiging voor mobielhydrauliek in Elchingen. Daar wordt aandrijftechniek voor mobiele machines zoals graafmachines, wielladers, mobiele kranen, tractoren of maaidorsers vervaardigd.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden