Laatste nieuws:

, 20 augustus 2021 18:03

DuraSense geactualiseerd met nieuwe functies

Schaeffler DuraSense is 's werelds eerste Condition Monitoring-oplossing voor monorailgeleidingen. De voorbewerkingseenheid leest en bewaakt smeermiddelparameters in aangesloten lineaire geleidingen. Het systeem beschikt nu ook over een interface die klanten toegang geeft tot ruwe gegevens van de vibratiesensoren.

'
1/1

DuraSense is een optionele uitbreiding die meerdere voordelen biedt, zoals lagere productiekosten voor machinefabrikanten, en lagere bedrijfskosten en een hogere uptime voor machine-eigenaren. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het bewaken en evalueren van handmatige nasmering, waardoor een kosteneffectief alternatief wordt geboden voor het installeren van een duur centraal smeersysteem. In installaties waar een centraal smeersysteem is geïnstalleerd, kan DuraSense worden gebruikt voor de vroegtijdige detectie van alle soorten storingen die kunnen leiden tot onvoldoende of onaangepaste smering, waardoor zowel een tekort aan smeermiddel als overmatige smering wordt voorkomen. Afnemende smeerintervallen zijn een teken van slijtage en kunnen erop wijzen dat de betreffende componenten het einde van hun levensduur naderen.

 

Schaeffler DuraSense zorgt ervoor dat er alleen gesmeerd wordt wanneer dat nodig is, waardoor het smeermiddelverbruik tot dertig procent daalt. Vooral bij machines met koelsmeermiddelen biedt dit voordelen.

Toepassingen op de fabrieksvloer tonen aan dat DuraSense ook betrouwbaar installatiefouten kan detecteren, zelfs voordat de installatie in bedrijf wordt gesteld. Dit betekent dat DuraSense fabrikanten kostbare reparaties en vertragingen kan besparen bij de inbedrijfstelling van machines in de fabrieken van hun klanten. De plannen voor extra functionaliteiten omvatten de mogelijkheid om DuraSense data outputs te gebruiken om verschillende soorten schade aan lineaire geleidingen te detecteren, zoals schade veroorzaakt door vreemde voorwerpen.

 

Gebruikersinterface voor ruwe gegevens

Naast de bovengenoemde kernfuncties biedt Schaeffler haar klanten nu ook een interface aan, waarmee zij de ruwe gegevens van de trillingssensoren van het DuraSense-systeem kunnen oproepen. Deze functionaliteit komt tegemoet aan de vraag van klanten, die het potentieel van het DuraSense-systeem als instrument voor machineconditiebewaking willen benutten.

bron: Schaeffler

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden