Laatste nieuws:

, 9 augustus 2021 10:38

Parker belooft CO2-neutraal te zijn tegen 2040

Parker Hannifin belooft CO2-neutraal te zijn tegen 2040. Het bedrijf heeft daarnaast een reeks emissiedoelen opgesteld om de voortdurende vooruitgang te waarborgen. Een en ander is vastgelegd in het Duurzaamheidsrapport 2020.

'
1/1

Emissiedoelen scope 1, 2 en 3

• Verminderen van de totale uitstoot rechtstreeks vanuit de activiteiten van het bedrijf en indirecte uitstoot van ingekochte energie (Scopes 1 en 2) met 50% tegen 2030.
• Verminderen van andere indirecte totale uitstoot gerelateerd aan materiaalwinning, logistiek en dienstverlening (scope 3) met 15% tegen 2030, en 25% tegen 2040.
• CO2-neutrale bedrijfsactiviteiten (scopes 1 en 2) tegen 2040.

Tom Williams, voorzitter en CEO van Parker: "Parker heeft veel vooruitgang geboekt wat betreft duurzaamheid, en we erkennen dat er nog meer nodig is. Dankzij onze technologieën kunnen klanten van over de hele wereld groener en efficiënter werken. Dit streven naar de vermindering van onze eigen CO2-uitstoot is nog een belangrijke stap die we zetten om een duurzame toekomst voor de volgende generaties te helpen creëren."

De doelen die in dit jaarrapport worden beschreven, worden ingediend ter goedkeuring door het Science Based Target initiative, een samenwerking van partijen die beste praktijken voor de vermindering van uitstoot en koolstofneutrale doelen definieert en stimuleert met behulp van de klimaatwetenschap. Parkers langetermijnstrategie omvat stappen als: minder energieverbruik, investeringen in duurzame energie en nauwe samenwerking met leveranciers om energieverbruik en broeikasgassen verder terug te brengen.

Technologieën voor een duurzame toekomst

In het Duurzaamheidsrapport 2020 wordt ook het verbonden portfolio van bewegings- en besturingstechnologieën genoemd. Dit omvat producten en systemen die klanten helpen minder middelen te gebruiken en minder broeikasgassen uit te stoten. Deze oplossingen maken het gebruik van groenere en efficiëntere energie, elektrificatie, lichtere onderdelen en andere innovaties mogelijk en omvatten onder andere:

• Materialen als warmtebeheer, coatings, lijmen en vibratiebeheersing, waardoor er meer toepassingen kunnen worden geëlektrificeerd.
• Bewegings- en besturingstechnologieën voor het gebruik van verschillende groene energiebronnen.
• Bewegingstechnologie met elektrohydraulische, elektromechanische en pneumatische actuatoren, ventielen, pompen, motoren, besturingen, software en transport die meer elektrische mobiele, industriële en lucht- en ruimtevaarttoepassingen mogelijk maken.
• Ffiltratietechnieken.
• Kansen voor de uitbreiding van stuklijsten voor zowel OEM-apparatuur op het systeem als voor aanzienlijke nieuwe infrastructuurinvesteringen ten behoeve van een groenere wereld vol technologie.

Andere mijlpalen

Andere duurzame mijlpalen uit het rapport:

• Veiligheid is een kernwaarde voor alle teamleden. Het bedrijf heeft tussen 2015 en 2020 de te registreren incidenten met 72% verminderd. In 2020 was het aantal waargenomen incidenten per 100 teamleden 0,40, een vermindering van 35% sinds 2019.
• Sinds 2010 heeft Parker de energie-intensiteit (MWh/USD) met 42% gereduceerd en broeikasintensiteit (MT/USD) met 50%. In 2020 had het bedrijf een climate disclosure-score (CDP) die het in het topkwartiel plaatste bij gediversifieerde industriële concurrerende bedrijven.
•  Parker recyclet 85% van afval geproduceerd bij productieactiviteiten en blijft deze hoeveelheid verminderen.
• De Parker-Hannifin Foundation heeft sinds 2010 64 miljoen dollar gedoneerd, waarvan 6 miljoen in 2020.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden