Laatste nieuws:

, 17 mei 2021 15:37

Slimme SCHUNK-grijper wint Red Dot Design Award 2021

Innovatief, ergonomisch en snel gebruiksklaar: het intelligente ontwerp van de SCHUNK EGH maakt automatisering met cobots bijzonder eenvoudig. Hiervoor ontvangt de grijper de gerenommeerde Red Dot Design Award 2021 in de categorie “Product Design”.

'
1/1
De SCHUNK EGH-grijper is de perfecte grijper om aan de slag te gaan met het werken met cobots. Als starterspakket komt de plug & work-compatibele module al voorgemonteerd bij de klant en bevat alles wat nodig is voor montage en inbedrijfstelling: van een adapterplaat, geschikte set vingers, montagegereedschap tot plug-ins voor naadloze implementatie in de robotcontroller van Universal Robots of Techman Robot. De inbedrijfstelling en programmering van de EGH universele grijper is eenvoudig en duurt niet langer dan een half uur. Met zijn flexibele vingers en een variabel instelbare slag van 80 mm dekt hij een bijzonder breed scala aan werkstukken af en is hij veelzijdig inzetbaar. De vingerpositie kan voor elk grijpproces individueel worden gedefinieerd en de grijperstatus kan via IO-Link worden geëvalueerd. Parallelle kinematica zorgen voor een constante grijpkracht over de hele slag. En de slimme grijper scoort ook op het gebied van ergonomie en design: zijn afgeronde buitencontour, voorzien van softtouch-elementen, maakt hem gemakkelijk vast te pakken en gebruiksvriendelijk. De EGH is met name geschikt voor toepassing in cellen met beschermhekken of voor toepassingen waarbij de werkplekken van mens en robot elkaar niet direct overlappen. Typische toepassingsgebieden zijn handling- en pick & place-taken in schone en licht vervuilde omgevingen, zoals in de automobiel- en elektrotechnische industrie of bij metaalbewerkingsbedrijven. De individuele status can de grijper kan worden aangegeven via een geïntegreerde LED-lichtband, waardoor een soepele interactie met de cobot mogelijk is.

bron: SCHUNK

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden