Laatste nieuws:

, 30 maart 2021 15:12

Eerste hulp bij stilstand van machines

Door draadloos toegang te verlenen tot het foutgeheugen van alle machines die zijn uitgerust met Rexroth-besturingssystemen, maakt de nieuwe Digital Service Assistant (DSA) -app van Bosch Rexroth het voor eindgebruikers eenvoudig om hulp te krijgen wanneer onderhoud nodig is. Het identificeert componenten en maakt het mogelijk om spare parts te bestellen of reparaties sneller uit te voeren. OEM'ers kunnen de app volledig integreren in hun serviceconcepten.

Een app voor alle geïnstalleerde Rexroth-besturingssystemen: de Digital Service Assistant helpt machinestilstand te verminderen. De Digital Service Assistant vereenvoudigt foutdiagnose en biedt snelle service.'
Een app voor alle geïnstalleerde Rexroth-besturingssystemen: de Digital Service Assistant helpt machinestilstand te verminderen. De Digital Service Assistant vereenvoudigt foutdiagnose en biedt snelle service.
1/1
In werkelijkheid onderhouden servicemedewerkers meestal machines die tijdens verschillende productiejaren door verschillende fabrikanten zijn gemaakt. Elke machine heeft zijn eigen gebruikersinterface en diagnosemenu's. Bosch Rexroth maakt het onderhoud van dergelijke heterogene machines eenvoudiger dankzij de Digital Service Assistant. Met deze app kunnen servicemedewerkers foutmeldingen en service-informatie voor alle geïnstalleerde Rexroth-besturingssystemen draadloos en op afstand lezen. Met één druk op de knop kunnen ze contact opnemen met de plaatselijke Bosch Rexroth-servicespecialisten en desgewenst alle relevante informatie naar hen doorsturen. Hierdoor kunnen ze complexe problemen snel oplossen en machinestilstand verminderen.

Door gebruik van de app is tijdrovend onderzoek om defecte componenten te identificeren niet langer nodig. Servicemonteurs halen eenvoudig het elektronische naamplaatje van de componenten tevoorschijn of scannen een QR-code of het individuele serienummer. Ze kunnen dan snel de relevante spare parts aanvragen terwijl ze nog bij de machine zijn of een reparatieverzoek indienen.

De app is verkrijgbaar in de App Store voor smartphones en tablets. Na de installatie bepalen de gebruikers in de besturing van de machines welke gegevens mogen worden uitgelezen. Om de gegevensbeveiliging te garanderen, is de verbinding met de machine gecodeerd en heeft de app geen schrijfrechten.

bron: Bosch Rexroth

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden