Laatste nieuws:

, 24 maart 2021 10:54

Modulair IoT concept versnelt digitalisering

Nieuw concept voor modulaire IoT (internet-of-things) oplossingen versnelt de digitalisering van fysieke processen waarmee bedrijven meer controle krijgen en efficiënter kunnen werken. Door bijvoorbeeld op afstand temperatuur en locatie te meten van een koelbox met vaccins kun je er op tijd bij zijn als schade dreigt te ontstaan als de koeling niet werkt. Met dit nieuwe concept kunnen bedrijven hun digitalisering snel en op maat inregelen.

'
1/1
InnoTractor en Betronic zijn een samenwerking aangegaan voor het realiseren van een modulair IoT concept. Het concept bestaat uit een totaaloplossing van devices, mobiele communicatie en een flexibel IoT platform.
De kleine devices, de Orbitz, zijn modulair en multifunctioneel inzetbaar als sensor, tracker, actuator, hub en edge controller. Standaard zijn Orbitz uitgerust met GPS, temperatuur- en bewegingssensor en reeds voorbereid op het eenvoudig uitbreiden met extra functionaliteit naar klantbehoefte. Ook de connectiviteit en voeding zijn eenvoudig modulair aan te passen. Door deze flexibiliteit kan digitalisering versneld worden en kan snel meer controle en hogere proces efficiëntie behaald worden. "Bedrijven hebben behoefte aan een oplossing die echt hún specifieke digitaliseringsbehoefte invult maar willen niet vanaf nul beginnen. Daarom is het modulaire concept ideaal: snel een oplossing creëren maar wel een die past", legt InnoTractor CEO Frank Hermans uit.
De Orbitz communiceren via de nieuwste communicatietechnologieën met het InnoTractor Gravity IoT platform waardoor data real-time wordt omgezet naar bruikbare informatie. Gravity is een schaalbaar IoT platform wat data veilig ontvangt, opslaat en presenteert.
Het inzetten van de Orbitz geeft vele mogelijkheden om faalkosten te voorkomen, in te spelen op real-time informatie en het vereenvoudigen of versnellen van (nieuwe) diensten.
"Door onze kennis op het gebied van IoT hardware en de kennis van InnoTractor op het gebied van communicatietechnologie en software kunnen we dit complete concept aanbieden en de digitalisering versnellen" aldus Johan Vonk, CEO Betronic.
Gedurende het voorjaar zullen de eerste Orbitz beschikbaar zijn en op het InnoTractor Gravity platform aangesloten worden.

bron: Betronic

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden