Laatste nieuws:

, 23 maart 2021 09:00

WEG-partner scoort op World Oil Awards

Won wereldleider TechnipFMC als energiebedrijf de Best EOR Technology Award op de World Oil Awards 2020. Bij dit bekroonde project van TechnipFMC heeft de fabrikant van motoren en aandrijvingen WEG geholpen een onderzees verdeelstation te ontwerpen.

'
1/1
Tijdens deze virtuele prijsuitreiking - de eerste in zijn soort - kregen innovaties in de olie- en gassector erkenning. Er waren meer dan 270 genomineerden, afkomstig van ruim 90 bedrijven uit meer dan 12 landen wereldwijd.

Uit de 84 finalisten werden de winnaars door de adviesraad van de World Oil Awards aangewezen vanwege hun ontwikkelingen binnen de sector in het afgelopen jaar. De winnaars ontvingen prijzen in 18 categorieën, die het hele spectrum van de olie- en gassector vertegenwoordigden.

Technip FMC moest lastige mededingers verslaan om met de Best EOR Technology Award te worden bekroond. Het winnende onderzeese verdeelstation bestaat uit een frequentie regelaar (VSD), die WEG heeft geleverd en een transformator, die op de zeebodem werd geplaatst, samen met de voedingskabels, die zijn aangesloten op een generator boven water.

"Het WEG team is trots dat we een partner van Technip FMC mochten zijn bij dit prestigieuze project en we verheugen ons op een toekomstige samenwerking," vertelt Marek Lukaszczyk, Marketing Manager Europe & Middle East bij WEG. "Het was een uitdagend project voor WEG's Oil & Gas-team, maar dat versterkte onze band met Technip FMC en liet zien dat goed teamwerk zijn vruchten afwerpt."

"Bij elk onderzees verdeelstation is een pomp nodig voor de injectie of drukverhoging. En elke pomp wordt aangedreven door een elektromotor, die een steeds wisselende toerental vereist. Dus als de procesdynamiek in het systeem verandert, moet de pomp hierop anticiperen en van toerental veranderen via de VSD. Omdat deze toepassing hoogefficiënt en betrouwbaar moest zijn, hebben wij het MBW01-product voor dit project gebouwd en geleverd."

"Namens het ontwikkelingsteam is het me een eer deze 2020 World Oil Award in ontvangst te mogen nemen," zei Eduardo Cardoso, Director Subsea Processing Technologies bij Technip FMC. "WEG en Technip FMC begonnen ruim vijf jaar geleden aan de ontwikkeling van dit onderzeese verdeelstation.

"En het was een spannende reis met veel uitdagingen en leermomenten. Maar we hadden gelukkig een prima team en fantastische ontwikkelingspartners. Ik zou graag het hoofdmanagement van de Technip FMC Technology Community bedanken, die het programma ondersteunde; onze klanten voor hun hulp en adviezen en uiteraard WEG voor hun technologische expertise bij onze samenwerking."

bron: WEG

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden