Laatste nieuws:

, 22 maart 2021 08:59

Procentec versterkt de beveiliging van industriële netwerken

Het beveiligen van industriële netwerken tegen onopzettelijke of opzettelijke sabotage heeft tegenwoordig een hoge prioriteit. Hoewel de aandacht meestal uitgaat naar aanvallen van buitenaf, kunnen interne bedreigingen net zo schadelijk zijn en vrijwel net zo vaak voorkomen. De nieuwste oplossingen van Procentec - elk ontworpen om de gehele netwerkbeveiliging te versterken - bieden uitkomst tegen deze bedreigingen.

'
1/1
Vier belangrijke oplossingen en een brede subset van Osiris functionaliteiten worden volgende maand aan de markt geïntroduceerd, allen gericht op veiligheid. Gebruikers die PROFIBUS, PROFINET of Industrial Ethernet netwerken beheren en de beveiliging van hun systemen willen verbeteren, kunnen zich aanmelden voor dit event.
"Wij streven ernaar een toonaangevende aanbieder worden van OT-beveiliging in de automatiseringsmarkt", zegt Pieter Barendrecht, CEO van Procentec. "Met onze nieuwste producten kunnen gebruikers veranderingen aan al hun apparaten centraal monitoren. Elke dag wordt er aan netwerken gewerkt door technici in loondienst en op contractbasis. Testen, onderhouden, repareren; er is maar één simpele fout nodig om een netwerkstoring te veroorzaken."
Elke nieuwe release verricht verschillende beveiligingstaken, maar toch vullen ze elkaar volledig aan. De meeste maken gebruik van bestaande hardware en software, dus gebruikers van Osiris, Procentec's innovatieve diagnoseplatform, zullen zeer vertrouwd zijn met de 'look and feel' ervan.
Twee belangrijke oplossingen staan echter los van elk ander Procentec product. Een daarvan is een cloud-gebaseerd platform, de andere werkt met blockchain technologie. Meer details hierover volgen binnenkort.
Het principe achter elke nieuwe oplossing is om gebruikers administratief overzicht te geven over hun netwerk zonder dat de lokale input verloren gaat. Hoofdtechnici kunnen controleren welke software wordt geïnstalleerd en worden geattendeerd op wijzigingen die al dan niet actie vereisen. Maar niet alle veranderingen zijn het gevolg van vergissingen. "Helaas moeten we erkennen dat sommige mensen met legitieme toegang tot een systeem, als ze de kans krijgen, zullen proberen het opzettelijk te schaden", vervolgt Barendrecht.
"Netwerkbeveiliging heeft vaak de neiging zich te richten op externe bedreigingen. Dat is volkomen logisch, vooral in de nasleep van grote hacks, zoals SolarWinds en de Microsoft Exchange Server. Maar we moeten de interne beveiliging niet negeren. Interne netwerkinbraken kunnen de productiviteit van een organisatie, de inkomsten en zelfs de fysieke veiligheid van de medewerkers ernstig schaden. Daarom pakken onze oplossingen beide soorten bedreigingen aan."
De productlancering vindt plaats op donderdag 8 april 2021. Net als bij de vorige lancering wordt het een virtuele aangelegenheid. Naast het presenteren van zijn nieuwste oplossingen, biedt Procentec bezoekers de gelegenheid om een expert interview van Matthew Dulcey (CTO) bij te wonen over "IT Security vs OT Security", de nieuwe Procentec Academy te ontdekken en de speciale rooftop BBQ van Pieter Barendrecht (CEO) bij te wonen, waar hij verder zal ingaan op het belang van beveiliging in OT-omgevingen.

bron: Procentec

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden