Laatste nieuws:

, 16 maart 2021 11:25

Daimler in E-aandrijving

Daimler gaat zijn motorenfabriek in Stuttgart-Untertürkheim ombouwen tot een technologisch competentiecentrum met campus, dat zich richt op elektrische aandrijving en batterijtechnologie, inclusief de productie van lithium-ioncellen. Het project mag 400 miljoen euro kosten.

De transformatie van de fabriek sluit aan bij de plannen voor een toekomst waar de nadruk op ‘Electric First' ligt, de weg naar koolstofneutraliteit in 2039. De nieuwe ‘Mercedes-Benz Drive Systems Campus' zal zich oespitsen op onderzoek, ontwikkeling en productie-opstarten van aandrijfsystemen.

De omschakeling van de fabriek, waar nu nog 18.000 mensen werken, zal op den duur arbeidsplaatsen kosten maar hoeveel is nog niet duidelijk. Veel werknemers zullen ook drastisch moeten om- en bijscholen voor nieuwe functies. Ook gaan er zo goed als zeker veel banen verdwijnen bij toeleveranciers in de directe omgeving van Untertürkheim. Een nieuwe fabriek voor de productie in kleine series van toekomstige batterijcellen en een speciaal laboratorium voor batterijveiligheid zullen een aanvulling vormen op de bestaande onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Mercedes-Benz op het gebied van batterijtechnologie. Wat de serieproductie betreft, zal de locatie zich in toenemende mate concentreren op elektrische aandrijfcomponenten - accu's en elektrische aandrijfsystemen, terwijl de conventionele motor-, transmissie- en onderdelenproductie geleidelijk zal worden afgebouwd

Dit zal ook gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, zowel binnen het bedrijf als bij toeleveranciers in de omgeving van Untertürkheim. Daimler geeft niet aan hoeveel banen mogelijk zullen verdwijnen door de transformatie.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden