Laatste nieuws:

, 5 december 2019 08:45

MKBidee breidt uit met 47 projecten voor leven lang ontwikkelen

Een nieuwe groep ondernemers gaat aan de slag met hun MKB!dee. Het betreft 47 projecten voor scholing en bijscholing van personeel in het mkb, waarvoor de ondernemers in totaal 7,8 miljoen euro aan subsidie ontvangen.

'
1/1
In het afgelopen jaar hebben 14 projecten hun MKB!dee uitgewerkt. MKB!dee is een subsidieregeling van de overheid die ondernemers uitdaagt slimme oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel en leven lang ontwikkelen.

De belangstelling voor de tender 2019 was opnieuw groot, met in totaal 190 aanvragen. Hiervan zijn er 47 toegekend. Voor de eerste tender vorig jaar zijn 129 aanvragen ingediend, waarvan er 14 zijn toegekend. De subsidie bedraagt 25.000 tot 200.000 euro per project. De tender 2018 was bedoeld voor het technisch mkb. De tender 2019 is uitgebreid naar het brede mkb; daarbij ligt het accent op digitalisering en de klimaat- en energietransitie.Regionale techniek talent pools en serious gaming.

Leren op afstand

In de MKB!dee-projecten van 2018 zaten veel initiatieven waarbij op afstand wordt geleerd: platformen, e-learningsmodules, kunstmatige intelligentie, games, en augmented reality.

In de nieuwe groep van 47 MKB!dee-projecten wordt onder meer geëxperimenteerd met regionale techniek talent pools en trainees voor het kleinere mkb en met de ontwikkelingen van veranderende vaardigheden in de automotive branche met behulp van serious gaming. In het MKB!dee-project ‘Autoschadetechnici in transitie' worden garagemedewerkers met behulp van serious gaming en e-learning getraind om de omslag te maken in de digitalisering, van techniek naar ict. In het MKB!dee-project ‘Techniek Talent Pool' zetten techniekbedrijven uit Woerden en omgeving zich gezamenlijk in voor bijscholing van junior-medewerkers en de doorontwikkeling van senior-medewerkers.

Meer informatie is te vinden op www.mkbideenetwerk.nl.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden