Laatste nieuws:

, 26 november 2019 12:05

7e vector-award: op zoek naar innovatieve kabelrups toepassingen

Ontwerpers staan doorgaans niet te popelen om in het voetlicht te treden. Maar de jury bestaande uit deskundigen bij de Vector Award is er zeker van dat het juist zij en hun uitvindingen zijn die aandacht verdienen - zij geven tenslotte vorm aan het dagelijkse leven in de industrie en ver daarbuiten. Daarom worden ontwerpers opgeroepen om mee te dingen naar de 7e Vector Award met hun gewaagde en buitengewone kabelrups toepassingen.

'
1/1
Kabelrupsen zijn al geruime tijd de standaard in energietoevoersystemen in vele industrieën en markten. In duizenden machines en installaties wereldwijd zorgen ze ervoor dat kabels en slangen veilig worden geleid. Ze gaan vaak zeer bijzondere uitdagingen aan. Kabelrupsen bewegen met hoge snelheden, voeren de wildste torsiebewegingen uit of vinden hun plek in de allerkleinste installatieruimtes. En het zijn precies deze toepassingen waar de jury van de 7e Vector Award naar op zoek is.

Tot 28 februari 2020, kunnen ontwikkelaars zich online inschrijven en teksten, foto's en video's van hun kabelrupstoepassingen insturen.

"De laatste Vector Award 2 jaar geleden had 187 deelnemende teams uit 30 landen", zegt Michael Blaß, hoofd van de divisie kabelrups-systemen bij igus. "Ook dit keer verwachten we weer een groot internationaal deelnemersveld."

Na de inzendingsfase wordt het spannend: een jury, bestaande uit deskundigen uit professionele verenigingen, branche-magazines, industrie en wetenschap zullen zich over de inzendingen buigen. Het meest gewaagde en innovatieve ontwerp krijgt de gouden Vector Award. De eerste prijs bedraagt 5000 euro en de onderscheiding wordt gepresenteerd op de Hannover Messe in 2020.
Wie zal de volgende winnaar zijn?

Met de introductie van de Vector Award in 2008, brengt het evenement om het jaar de buitengewone verdiensten van ontwerpers uit de hele wereld onder de aandacht. De winnaars zijn onder andere een robot die vliegtuigrompen klinknagelt van de Spaanse machinefabrikant Loxin (gouden Vector 2018), een machine die boorelementen positioneert op boorplatforms, gemaakt door de Noorse ontwerpers van Robotic Drilling Systems (gouden Vector 2016) en een transportsysteem dat zich verplaatst via 8 gespannen kabels op stacker racks, van de Universiteit van Duisburg-Essen (gouden Vector 2014). Hoewel de toepassingen zeer verschillend zijn, hebben ze 1 ding gemeen: ze laten de variëteit zien van de verschillende kabelrups toepassingen en inspireren andere ontwerpers.

bron: Meer informatie en inschrijven

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden