Laatste nieuws:

, 28 oktober 2019 08:34

6e Design Challenge Additive Industries van start

De 6e Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge van Additive Industries gaat van start. Er wordt weer gestreden in twee categorieën: zowel studenten als professionals worden uitgedaagd om een bestaand conventioneel onderdeel van een machine of product opnieuw te ontwerpen voor 3D-printen.

'
1/1
Inzenden kan tot 1 februari 2020 via deze website. De 2 winnaars worden op 1 april 2020 bekendgemaakt, tijdens de Additive World Conference in Eindhoven.
3D printen biedt de vrijheid om unieke eigenschappen mee te geven aan een product: dunne wanden, lichtgewicht honingraatstructuren, vormvrije kanalen in het onderdeel, integratie van diverse functies en personaliseren van individuele producten. De sleutel tot het succes ligt bij de ontwerper die in het ontwerp maximaal gebruik moet maken van de mogelijkheden die 3D-printen biedt. Om het aantal positieve voorbeelden te laten toenemen en om bedrijven te inspireren zelf applicaties te gaan ontwikkelen voor industrieel 3D printen, organiseert Additive Industries deze ontwerpcompetitie.

Jury

Een professionele jury zal de ingestuurde ontwerpen toetsen op onderscheidende kenmerken en de vraag of er is gebruikt gemaakt van de ontwerpvrijheid die 3D printen met zich meebrengt. De partners van de Design for Additive Manufacturing Challenge zijn Ultimaker, leidende producent van desktop 3D printers, Altair Engineering, vooraanstaand leverancier van CAE technologie, Autodesk, toonaangevend in 3D ontwerp- en engineeringsoftware en CECIMO, Europese Vereniging van Machinebouwers, en MakerPoint, leverancier van de oplossingen voor digitale fabricage. Zij vaardigen allen iemand af in de jury.

Prijzen

De finalisten krijgen softwarelicenties van Altair Engineering en Autodesk en tickets voor de Additive World Conference. De winnaars ontvangen bovendien de 3D-geprinte Award, een Ultimaker-printer en het startpakket 3D-printen van MakerPoint.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden