Laatste nieuws:

, 8 mei 2019 08:00

Preventief inkijkje in behuisde vrijlopen

Gebruikers en onderhoudspersoneel van complexe systemen met meerdere motoren kennen de uitdagingen van het monitoren van behuisde vrijlopen. Eén systeem om alle belangrijke parameters (onderhoud, reparatie en werking) van geïnstalleerde vrijlopen preventief te kunnen monitoren, in realtime en op afstand, zou het leven van de onderhoudsdienst een stuk makkelijker maken.

Het condition monitoring systeem voor de behuisde FH-vrijlopen aan de hand van een concreet voorbeeld: een behuisde vrijloop met een nominaal aanhaalmoment van 5.500 nm, waarmee veelvoorkomende schadegebeurtenissen worden gesimuleerd. '
Het condition monitoring systeem voor de behuisde FH-vrijlopen aan de hand van een concreet voorbeeld: een behuisde vrijloop met een nominaal aanhaalmoment van 5.500 nm, waarmee veelvoorkomende schadegebeurtenissen worden gesimuleerd.
1/1

Met behulp van sensortechnologie en telematica heeft Ringspann een systeem voor de bewaking van behuisde vrijlopen ontwikkeld. Gegevensanalyse, onderhoud op afstand en functionele integratie binnen controlesystemen vormen ook onderdeel van de nieuwe oplossing voor voorspellend onderhoud, die vorige maand werd gepresenteerd tijdens Hannover Messe.

Meerdere motoren

De behuisde vrijlopen van de FH-serie hebben een nominaal aanhaalmoment variërend van 1.356 tot 81.000 nm en worden bijvoorbeeld gebruikt als automatische vrijloopkoppelingen in aandrijflijnen met meerdere sneldraaiende motoren of turbines. Als er een aandrijfunit onverhoopt uitvalt, wordt deze van de aandrijflijn ontkoppeld. Dit maakt de installatie van complexe schakelapparatuur overbodig. Dit type vrijloop wordt onder andere toegepast in pompen, generatoren, transportbanden, ventilatoren en storingsvrije stroomtoevoer.

Afhankelijk van de complexiteit en het aantal aandrijfsystemen kunnen in elk afzonderlijk systeem meerdere FH-vrijlopen worden geïnstalleerd, soms ook op lastig bereikbare plaatsen. Daarom is het erg belangrijk, in het kader van voorspellend onderhoud, dat gebruikers van de installatie en onderhoudsteams constant op de hoogte worden gehouden over het binnenwerk van de vrijlopen, idealiter dag en nacht, in realtime en locatieonafhankelijk.
Lees dit volledige artikel deze maand in Aandrijven en Besturen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden