Laatste nieuws:

, 19 maart 2019 10:57

Hannover Messe: Industrie 4.0 vraagt AI ten dans

Slimme sensoren, intelligente aandrijvingen, modulaire productie, geautomatiseerde logistieke systemen en holistische oplossingen voor intelligente productie: in april kijken we onder de paraplu die Hannover Messe heet weer vooral uit naar Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD).

Met het hoofdthema zal Hannover Messe zich ook richten op de rol van de mens; de generator voor de fabriek van de toekomst. (Foto: Deutsche Messe)'
Met het hoofdthema zal Hannover Messe zich ook richten op de rol van de mens; de generator voor de fabriek van de toekomst. (Foto: Deutsche Messe)
1/1
Het motto ‘Integrated Industry - Industrial Intelligence' weerspiegelt de wens van Deutsche Messe om te laten zien hoe de nauwe integratie van automatisering, aandrijftechniek en software en IT de industriële productie kan versterken, vertelde Arno Reich, algemeen directeur van IAMD, in januari in Amsterdam tijdens de persbijeenkomst waar vooruit werd geblikt op Hannover Messe.
In 2019 zal de integratie, digitalisering en het koppelen van industriële technologieën productiebedrijven meer dan ooit tevoren transformeren. In het verlengde hiervan zal de IAMD-beurs het volledige scala aan producten en oplossingen voor de fabriek van de toekomst tonen, waaronder fabrieks- en procesautomatiseringssystemen, industriële IT, robotica, slimme aandrijvingen en intelligente hydraulica en pneumatische systemen.

Slimme integratie

"Automatiseringsoplossingen voor de digitalisering en slimme integratie van industriële technologieën zullen de focus vormen van IAMD", aldus Reich. "De beurs zal ook de nieuwste aandrijfoplossingen hydraulische en pneumatische systemen ter wereld onder de aandacht brengen en tevens dienen als een centraal forum over de nieuwste markt- en technologietrends. Marktleiders als Siemens, ABB, Festo, Bosch Rexroth, Schneider Electric, Phoenix Contact en Beckhoff zijn erbij. Ook exposanten van intelligente aandrijftechniek en hydraulische en pneumatische systemen als SEW Eurodrive, Schaeffler, Continental, Aventics, Hydac, KTR, Parker Hannifin, Trelleborg en ZF Friedrichshafen staan in Hannover.

Complete aandrijving

Voor het eerst in de geschiedenis van de beurs worden in de noordelijke beurshallen van IAMD vrijwel alle aspecten in aandrijftechniek en hydraulica getoond. De beursvloer draait om slimme hydraulische en pneumatische systemen, actuators en aandrijfcomponenten, met andere woorden: kritische bouwstenen voor een efficiënte, storingsvrije productie in Industrie 4.0. De aanbieders van aandrijftechniek, hydrauliek en pneumatiek bestaan uit duizend exposanten en zullen de hallen 20 tot en met 25 in beslag nemen.

Robot hotspot

De onverbiddelijke opmars van de cobots gaat door en kunstmatige intelligentie (AI) doet haar intrede in de robotica. Of het nu gaat om industriële robots, collaboratieve robots of autonome transportsystemen, ze staan symbool voor geautomatiseerde productie. "We kijken uit naar een sterke aanwezigheid van robots hier in Hannover", zegt Reich. "De belangrijkste thema's zijn cobots en kunstmatige intelligentie in de robotica. Het is spannend om te zien wat er gebeurt als geavanceerde robottechnologie en leersystemen elkaar kruisen."

Sensortechnologie

Het feit dat sensortechnologie over de hele beursvloer is te vinden, laten marktspelers als ifm electronic, SICK, Pepperl + Fuchs, Hans Turck en Balluff zien. Leren, het delen van kennis en een debat over de laatste trends en ontwikkelingen komen aan bod op het nieuwe Motion & Drives Forum en de forums voor automatisering en industrie 4.0 binnen de IAMD.

100 keer machine learning

De industrie bevindt zich in een proces van snelle en radicale veranderingen, omdat onderwerpen als AI en machine learning steeds meer toepassing vinden. Onder het hoofdthema zal Hannover Messe zich op deze trend richten, met een focus op de rol van de mens; de beslissende ideeëngenerator voor de fabriek van de toekomst. "AI heeft het potentieel om de industrie te revolutioneren", zegt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe."
Hannover Messe vindt plaats van maandag 1 april tot en met vrijdag 5 april.
Lees het volledige artikel over Hannover Messe deze maand in Aandrijven en Besturen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden