Laatste nieuws:

, 20 november 2018 11:25

Toeleverancier auto-industrie vervoert sensoren met drones

Toeleverancier ZF voor de automobielindustrie mag sinds kort drones gebruiken voor intern transport. De vliegtuigjes vervoeren bijvoorbeeld sensors of control cards van het centrale magazijn naar de werkplaatsen.

Toeleverancier ZF voor de automobielindustrie mag sinds kort drones gebruiken voor intern transport.'
Toeleverancier ZF voor de automobielindustrie mag sinds kort drones gebruiken voor intern transport.
1/1
De Duitse toeleverancier voor de auto-industrie ZF gaat drones inzetten voor het intern transport op haar fabrieksterrein. Het heeft als eerste bedrijf in Duitsland vergunning gekregen om drones voor dit soort doeleinden te gebruiken. Dat moest wel eerst goedgekeurd worden door de luchtverkeersleiding van Duitsland DFS.
De vliegtuigjes, die tot 30 kilometer per uur kunnen halen en tot vijf kilo kunnen meenemen, vervoeren bijvoorbeeld sensors of control cards van het centrale magazijn naar de werkplaatsen. Dat is soms een afstand van honderden meters langs gebouwen en over wegen die de drones hemelsbreed kunnen afleggen.
"Op deze manier kunnen we de logistieke processen binnen de fabriek versnellen", zegt Frederik Staedler, hoofd van de divisie autotechnologie bij ZF. De vliegtuigjes moeten voorlopig binnen de hekken om het fabrieksterrein blijven maar ZF denkt ze op den duur ook voor het afleveren van onderdelen op moeilijker bereikbare plekken elders in het land in te zetten.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden