Laatste nieuws:

, 4 juli 2018 13:54

Team ‘RoboTAO’ en Team ‘Zweefvlieglier’ genomineerd voor FEDA Young Professional Award 2018

Federatie Aandrijf- en automatiseringstechniek (FEDA) maakt de genomineerden voor de Young Professional Award 2018 (YPA) bekend. Het gaam om Team ‘RoboTAO’ van de Saxion Hogeschool Enschede en Team ‘Zweefvlieglier’ van de Hogeschool Utrecht. De teams zijn genomineerd door een jury en een onafhankelijke juryvoorzitter.

Young Professional Award 2018'
Young Professional Award 2018
1/1

Team Robo TAO – Saxion Hogeschool Enschede

Dit team van Saxion Hogeschool Enschede bestaat uit een vijftal studenten met allemaal een verschillende studierichting. Vertegenwoordigd zijn; mechatronica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en een exchange student telecommunicatie. Dit team gebruikte een twee-armige YuMi-Robot die een WiFi-router samenstelt. Het doel is een manier van monteren te ontwikkelen die efficiënter en accurater is dan handmatige montage.

De eerste award werd in 2016 gewonnen door het team ‘Box Folding device’ van Saxion Hogeschool. Hun project werd geroemd vanwege een goede probleemanalyse, gestructureerde teamaanpak en een werkende machine met aandacht voor veiligheid en machinerichtlijnen.


Team Zweefvlieglier – Hogeschool Utrecht

Het Utrechtse team bestaat uit drie studenten. Zij zoomden in op trekkrachten bij het oplaten van zweefvliegtuigen en brachten daar verbeteringen aan, zodat de lierist - die de zweefvlieglier bedient - informatie krijgt waarop hij zijn aansturing kan aanpassen en onderdelen minder onder druk komen te staan. 

De opdracht was verdeeld in twee delen die betrekking hebben tot het vernieuwen van de besturing en het toepassen van een kabelkrachtmeting. Voor de besturing is het noodzakelijk dat er rekening wordt gehouden met de ergonomie van de lierist en dat de besturing geschikt is voor de toekomst. Voor de lier is het tevens noodzakelijk dat er een kabelkrachtmeting aan de lier wordt toegevoegd die de kracht op de kabel kan meten op het moment dat een zweefvliegtuig wordt opgelierd.

De Young Professional Award 

De YPA is de prijs vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project of opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht. 

Het is de derde editie van de wedstrijd. FEDA onderhoudt hiervoor nauwe contacten met de docenten en begeleiders van de hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om het contact tussen hogescholen, docenten, studenten en het bedrijfsleven te versterken. 

De jury  

De teams worden beoordeeld door een jury, die onder andere bestaat uit leden van de onderwijscommissie van FEDA. De jury wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter: Michiel de Ruyter, Manager van Brainport Industries College.

De genomineerde teams presenteren zich tijdens de beurs World of Technology and Science (2 t/m 5 oktober 2018) in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat doen de teams op de FEDA Lounge: een gezamenlijke lounge van 18 FEDA-leden, waarin ieder bedrijf zijn eigen stand heeft. Het winnende team wordt op donderdag 4 oktober bekend gemaakt tijdens de  World of Technology and Science.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden