Laatste nieuws:

, 24 oktober 2017 07:06

Nieuwe wearable zorgt voor voldoende zonuren

Met de lange dagen op kantoor en de donkere dagen in zicht, kijgen we niet altijd genoeg zonlicht binnen. Met een nieuwe wearable genaamd LYS die meet hoeveel zonuren je per dag krijgt, hoeft dat geen probleem meer te zijn.

'
1/1

Daglicht zorgt ervoor dat ons metabolisme begint te werken, het geeft ons energie en verhoogt onze concentratieniveaus. Na zonsondergang produceert ons lichaam melatonine, voor een goede slapende nachtrust. Wanneer we niet genoeg daglicht krijgen, hebben we minder energie. Teveel licht in de avond zorgt juist weer voor een minder goede nachtrust. De wearable gadget, ter grootte van een euromunt laat via sensoren en een bijbehorende app weten aan wat voor licht je bent blootgesteld en geeft tips.

Biologische klok

Voor de sensor zijn specifieke algoritmen ontwikkeld om de fotoreceptoren in de ogen te simuleren en de biologische klok te berekenen. Input die door de sensor wordt verzameld, wordt geanalyseerd en omgezet naar bruikbare data die de gebruiker inzicht geeft , direct weergegeven in de app worden.

Verdriedubbeling energieniveau

De eerste resultaten zijn positief. Een pilot laat zien dat na drie weken gebruik van de wearable, gebruikers tot 40% minder tijd nodig hebben om in slaap te vallen, en een verdriedubbeling ervaren van het energieniveau gedurende de dag. Door kleine aanpassingen in de dagelijkse routine, zoals oversteken naar de zonnige straatzijde of bij het raam lunchen konden gebruikers blijvende vooruitgang boeken. Lys is vanaf februarie beschikbaar.

 

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden