Laatste nieuws:

, 24 oktober 2017 07:00

Ultradunne druksensor: goedkoper met een snellere responstijd

Een prototype van een ultradunne druksensor is gemaakt aan de Polytechnische Universiteit in St. Petersburg. Wetenschappers hebben een compleet nieuwe technologie toegepast, gebaseerd op vacuumcoating, waardoor de productiekosten drastisch dalen.

'
1/1

Hoofd van het laboratorium Pavel Gabdullin: “De markt is momenteel erg ontevreden over de beschikbare sensoren vanwege zijn omvang, gevoeligheid en kosten. De technologie die wij toepassen is kostenefficiënter en uitermate geschikt voor producenten van elektronisch apparatuur. Zelfs als de sensoren gemaakt worden van kostbaar materiaal zoals goud of platinum is de kostprijs van de sensoren met deze technologie nog steeds zeer laag. Tot 100 keer lager.”

Snelle responstijd

Olga Kvashenkina, adjunct directeur van het Instituut voor Fysica, Nanotechnologie en Telecommonicatie aan de universiteit voegt daar aan toe: “Een ander voordeel van de toegepaste technologie is de responstijd van de sensoren. De responstijd van de huidige sensoren in de markt is 0,5 seconden. Onze sensoren werken vele malen sneller met een responstijd van 0,01 seconde. Enkele Chinese producten van medisch apparatuur hebben hun interesse in de huidige sensoren al kenbaar gemaakt voor toepassing in elektronische installaties waar drukmeting cruciaal is.

De nieuwe sensoren zullen eind dit jaar op de VUZPROMEXPO in Moskou te zien zijn.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden