Laatste nieuws:

HANNOVER, 19 april 2017 08:15

ContiTech digitaliseert zijn componenten

In 2020 zullen naar schatting wereldwijd zo'n vijftig miljard apparaten met elkaar zijn verbonden. Intelligente fabrieken, interagerende machines en in netwerken opgenomen installaties zullen de essentiële bouwstenen langs de waardeketen zijn. Continental ondersteunt dit met technologieën, systemen en apps voor conditiebewaking van machines.

Intelligente aandrijfriemen zullen in de toekomst real-time informatie over de toestand van de riem leveren.'
Intelligente aandrijfriemen zullen in de toekomst real-time informatie over de toestand van de riem leveren.
Rechts
1/4

Sensoren voor aandrijfriemen en luchtveren en bewakings- en inspectiesystemen voor transportbanden en apps helpen ongeplande stilstand te vermijden. Dit verhoogt het rendement en bedrijfszekerheid, verbetert de planning van capaciteiten en verlaagt de kosten significant.

ContiTech's klanten investeren in toenemende mate in predictieve onderhoudsconcepten en maken steeds meer gebruik van het digitale techniek. In real-time gegenereerde datastromen vormen de basis voor een continue gezondheidscheck van machines en installaties.

Intelligente aandrijfriemen

Continental introduceert op de Hannover Messe een concept voor aandrijfriemen van de toekomst. De van sensoren voorziene riemen moeten in de toekomst belangrijke toestanden real-time meten en bewaken (conditiebewaking).

De intelligente aandrijfriemen zenden de data direct naar een PC of naar een besturing - vanaf de temperatuur via lengteverandering tot en met slijtage van het oppervlak. De technologie zou bijvoorbeeld kunnen worden toegepast in speciale machines of in moeilijk toegankelijke aandrijvingen.

Luchtveren met sensoren

Luchtveren worden als pneumatisch element. toegepast in installaties, machines en industriële voertuigen. Dankzij sensoren kan de hoogte van de luchtveren elektronisch worden aangepast, de druk worden bewaakt en de inwendige temperatuur gemeten.

Alle data worden tijdens bedrijf vastgelegd. Als meerdere luchtveren zijn ingebouwd, kunnen ze zelfs afzonderlijk worden aangestuurd. Hierdoor kunnen hoogteverschillen door beladering of hobbelige ondergronden direct worden gecompenseerd. Het voordeel voor de eindgebruikers is dat digitale luchtveren geen slijtgevoelige mechanische regelcomponenten meer nodig hebben.

Transportbanden en apps

Het nieuwste bewakingssysteem voor transportbanden met stalen versterkingsvezels zorgt er voor, dat transportbandsystemen ook bij hogere beladingsgraad langdurig storingsvrij draaien en economisch werken. Schades zoals langsgroeven of verbindingsfouten worden met permanente bewaking door het digitale netwerk vroegtijdig herkend. Exploitanten kunnen aldus reparaties op tijd preventief plannen.

Tot het portfolio digitale oplossingen behoren ook smartphone-apps voor iOS- en Android-systemen. Met de verder ontwikkelde app ViProtect kunnen bijvoorbeeld trillingen worden geanalyseerd. Hiermee kan het trillingsgedrag van chauffeurscabines of motoren doelgericht worden gemeten. Deskundigen kunnen het rijgedrag objectief beoordelen, aanwezige systemen beter inschatten en simulaties met echte data uitvoeren. De app adviseert bovendien passende lagersystemen.

bron: ContiTech

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden