Laatste nieuws:

VEENENDAAL, 24 maart 2017 09:00

STODT en Bemet samen in opleidingen Industrie 4.0

Bij Smart Manufacturing draait het om ketensamenwerking en digitalisering van processen. Maar het tekort aan goed opgeleid personeel en losse softwaresystemen staan het nieuwe werken volgens Industrie 4.0 in de weg. STODT en Bemet bieden samen opleiding en software aan voor de voorkant van het proces dat maakbedrijven Smart moet maken.

STODT en Bemet bieden samen opleiding en software de voorkant van het proces dat maakbedrijven Smart moet maken.'
STODT en Bemet bieden samen opleiding en software de voorkant van het proces dat maakbedrijven Smart moet maken.
1/1

Hoe trek je in de huidige tijden het snelst goed opgeleid personeel aan? Er heerst een tekort aan programmeurs en werkvoorbereiders en met de aantrekkende markt blijft het aantal vacatures voor technische vakmensen groeien. Maakbedrijven kunnen de zoektocht naar goed opgeleid personeel voorkomen door hun eigen medewerkers op te leiden. Vaak werkt dit nog sneller ook.

Praktijkopleider STODT biedt al een scala aan (CNC-)cursussen en BBL-opleidingen op MBO- en HBO-niveau, dat aansluit op de eisen van de Nederlandse maakindustrie. Het instituut werkt nauw samen met partners om de opleidingen te laten aansluiten op de praktijk.

Bemet International uit Veenendaal is een van de partners met wie STODT al jaren samenwerkt. Leren werken met de CAD/CAM-oplossing TopSolid en het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne is onderdeel van het scholingsprogramma van STODT.

Geïntegreerde aansturing processen

Bemet helpt maakbedrijven inzien dat het optimaliseren van het totale proces ten opzichte van automatisering van deeloplossingen tot meer efficiëntie leidt.

Bemet ontwikkelt zelf het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne, dat inzicht geeft in het totale productieproces. Ook ontwikkelt het bedrijf zelf APM+, dat ervoor zorgt dat alle productiemiddelen in de werkplaats gedurende de productie zo optimaal mogelijk ingezet worden.

Met het CAD/CAM-systeem TopSolid, dat resulteert in een hoger spilrendement, biedt het bedrijf een compleet gamma van automatiseringsoplossingen. Door deze en andere softwareoplossingen geïntegreerd met elkaar te laten werken, kan Bemet de productie bij klanten continu naar een hoger plan tillen.

Synergie STODT en Bemet

Het samenwerkingsverband tussen STODT en Bemet International is de uitkomst voor bedrijven die de stap naar Industrie 4.0 in het industriële proces willen maken is. STODT levert opgeleid personeel dat met behulp van scholing (over onder meer TopSolid en Plan-de-CAMpagne) de fijne kneepjes van het vak leert.

Bemet draagt bij aan de integratie van alle automatiseringsoplossingen rondom het productieproces. Zo leveren beide partijen gezamenlijk een positieve bijdrage aan Smart Manufacturing binnen de maakindustrie.

Tijdens de Demoweek (28-31 maart), het tweejaarlijkse open-huis-evenement van acht techniekbedrijven in Veenendaal en Ede, kunnen bezoekers de voordelen van de samenwerking tussen deze twee partijen zelf ervaren tijdens een bezoek aan Bemet in Veenendaal. Verder is dan het winnende product van de STODT CNC-kampioenschappen te bewonderen. www.demoweek.nl.

bron: Bemet International

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden