Laatste nieuws:

HALMSTAD (S), 6 maart 2017 09:28

Industrial Ethernet en Wireless groeien snel

De groei bij Industrial Ethernet en Wireless wordt gestimuleerd door zowel een toenemende behoefte aan industriële apparaten die via een netwerk met elkaar kunnen worden verbonden, als door het Industrial Internet of Things. Dit concludeert HMS Industrial Networks in zijn jaarlijkse onderzoek van naar de markt voor industriële netwerken.

Industrial Ethernet en Wireless groeien door een toenemende behoefte aan het verbinden van apparaten via een netwerk en door IIot.'
Industrial Ethernet en Wireless groeien door een toenemende behoefte aan het verbinden van apparaten via een netwerk en door IIot.
1/1

Industrial Ethernet is volgens de Zweden momenteel goed voor 46% van de markt (38% vorig jaar). Draadloze technologieën zijn eveneens sterk in opkomst, met momenteel een marktaandeel van 6% (4%). Gecombineerd zijn Industrial Ethernet en Wireless nu goed voor 52% van de markt, met 48% bij de veldbussen.

IIoT versterkt groei Industrial Ethernet

De groei bij Industrial Ethernet en Wireless wordt gestimuleerd door zowel een toenemende behoefte aan industriële apparaten die via een netwerk met elkaar kunnen worden verbonden, als door het Industrial Internet of Things.

olgens HMS groeit Industrial Ethernet met 22% sneller dan voorgaande jaren. Het heeft nu een wereldwijd marktaandeel van 46%, vergeleken met 38% vorig jaar. EtherNet/IP en Profinet delen samen een eerste plaats, waarbij Profinet dominant is in Centraal-Europa en EtherNet/IP in Noord-Amerika. Wereldwijd zijn de runners-up EtherCAT, Modbus-TCP en Ethernet Powerlink.

Kijkend naar nieuw geïnstalleerde nodes ziet HMS een versnelde overgang naar verschillende Industrial Ethernet-netwerken. De overgang naar Industrial Ethernet wordt gedreven door de behoefte aan hoge prestaties, integratie tussen fabrieksinstallaties en IT-systemen en door Industrial Internet of Things in het algemeen.

Wireless en veldbussen

Draadloze technologieën groeien met 32% en zijn nu goed voor 6% van de totale markt. Op het gebied van Wireless is WLAN de meest populaire technologie, gevolgd door Bluetooth. Volgens de Zweden wordt Wireless in toenemende mate gebruikt door machinebouwers ten behoeve van innovatieve automatiseringsarchitecturen en nieuwe oplossingen voor connectiviteit en besturing, inclusief Bring Your Own Device (BYOD)-oplossingen via tablets of smartphones.

eldbussen zijn met een marktaandeel van 48%nog steeds de meest toegepaste vorm van netwerken. Deze markt groeit nog omdat veel gebruikers de traditionele eenvoud en betrouwbaarheid van veldbussen waarderen. De groei neemt wel af, nu tot ongeveer 4% ten opzichte van 7% vorig jaar. Dominant bij de veldbussen is Profibus met 14% marktaandeel wereldwijd, gevolgd door de Modbus-RTU en CC-Link, beide met 6%.

n Europa en het Midden-Oosten is Profibus nog steeds toonaangevend als netwerk, terwijl Profinet de snelste groei doormaakt. Runners-up zijn EtherCAT, Modbus-TCP en Ethernet Powerlink.

bron: HMS Industrial Networks

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden