Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 9 november 2015 11:03

Bauer-elektromotoren maken farmaceutische sector efficiënter

Energiebesparing is in sommige sectoren lastig. Voor sectoren waarin de hygiëne voorop staat bijvoorbeeld. Voor deze sectoren heeft Bauer Gear Motor een technologie ontwikkeld, die zowel voor schone als potentieel explosieve omgevingen geschikt is.

Aseptische aandrijvingen zijn zorgvuldig ontworpen voor toepassingen die regelmatig worden afgespoten om een schone omgeving te garanderen.'
Aseptische aandrijvingen zijn zorgvuldig ontworpen voor toepassingen die regelmatig worden afgespoten om een schone omgeving te garanderen.
1/1

Elektromotoren zijn verantwoordelijk voor 70% van het industriële stroomverbruik. Weinigen weten echter dat de totale bedrijfskosten van de motor voor 96% aan het energieverbruik gerelateerd zijn. Daaruit blijkt dat het rendement voor de totale eigendomskosten (TCO) belangrijker is dan de aanvankelijke aanschafprijs.

Veiligheid in de farmaceutische industrie gaat uiteraard voor het streven naar efficiëntie, maar dankzij Bauer kunnen beide doelen worden gehaald.

Roestvrij staal

Bauer Gear Motor, die tot Altra Industrial Motion behoort, heeft de Bauer synchroonmotor met permanente magneten (PMSM) met een aseptische aandrijftechnologie gecombineerd om een roestvrij stalen motorreductor te bouwen die niet alleen de hoge IE4-rendementsnorm haalt, maar dankzij het roestvrij staal tevens heel sterk en duurzaam is.

Aseptische aandrijvingen

Aseptische aandrijvingen zijn zorgvuldig ontworpen voor toepassingen die regelmatig worden afgespoten om een schone omgeving te garanderen.

Net als de roestvrijstalen versie is de motor zo ontworpen dat geen ventilator en koelribben nodig zijn. Hierdoor is de buitenkant van het huis helemaal glad. De motorbehuizing houdt geen vuil vast en er is ook geen potentieel vervuilende luchtstroom van de ventilator.

Voordelen van synchroonmotoren met permanente magneten (PMSM)

PMSM's zijn niet alleen superieur in het omzetten van elektrische energie naar mechanisch vermogen, maar bieden tevens het voordeel dat het toerental ongeacht de belasting constant blijft. Hierdoor schommelt het motortoerental niet in geval van een overbelasting of spanningsdaling, zolang de frequentie op het net maar gehandhaafd blijft.

De PMSM-serie is leverbaar in een geventileerde en ongeventileerde uitvoering met vermogens van 0,55 kW tot 15 kW. Deze motoren werken op 380 V tot 500 V en zijn geschikt voor een inverteraansturing, wat een breder toerengebied met een constant koppel oplevert.

De PMSM-motoren zijn dankzij hun lage bedrijfs- en onderhoudskosten een optimale energiebesparing voor de aandrijving van ventilatoren, pompen en compressoren, maar ook voor toepassingen die een constant koppel vragen, zoals liften en transportbanden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden