Laatste nieuws:

HANNOVER (DUITSLAND), 3 april 2014 09:54

'Tesla meets Stella' op Hannover Messe

De energietransitie stelt de Europese samenleving en industrie voor stevige uitdagingen en vraagt om lef, solide innovatie en internationale allianties. Om daaraan te werken organiseert de provincie Brabant op dinsdag 8 april een symposium op de Hannover Messe. Thema: elektrische mobiliteit.

Stella'
Stella
1/1

Nederland is dit jaar officieel ‘partnerland' van de Hannover Messe. Een aanmerkelijk deel van de beursvloer is daarom ingericht als Holland Paviljoen. Op het hoofdpodium in deze hal (3) vindt dinsdagochtend van 11:00 tot 14:00 het Brabantse symposium plaats, met de titel: Tesla meets Stella: Where high tech meets energy and automotive'.

Nederlandse, Duitse, en internationale organisaties zijn welkom, om samen de innovaties op het snijvlak van high tech en energy en automotive te verkennen. Tijdens het symposium krijg je zicht op de kansen op een internationale samenwerking, tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Aan de hand van inspirerende innovaties, zoals de Tesla S en de Stella, kijken we naar de toekomst van elektrische mobiliteit.

Programma

  • Keynote speeches van prof.dr.ir. Maarten Steinbuch (TU Eindhoven) en Willem van de Leegte (VDL Groep) over Nederlands-Duitse samenwerking.
  • Lunchdiscussies over het vormen en versterken van internationale projecten en allianties.
  • Presentaties van Brabantse high-tech innovaties door Wiep Folkerts (SEAC/Solliance) en Arjan Wargers (ElaadNL)
  • Tot slot komt de Stella in actie: de eerste gezinsauto op zonne-energie.

Datum en locatie

Dinsdag 8 april
11:00 uur - 14:00 uur (gevolgd door demonstratie van Stella )
Holland Pavilion, hal 3, hoofdpodium

Aanmelden

Aanmelden voor het symposium kan door een e-mail met naam en contactgegevens te sturen naar energie@brabant.nl. Dagkaarten voor de Hannover Messe zijn hier gratis te bestellen.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden