Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 4 november 2013 14:01

Robot-rockband treedt op in Tokio (video)

Op de Maker Faire Tokyo 2013 was een bijzondere robotband te zien. De band, Z-Machines genaamd, trad ook van de zomer al op in Japan en liet op de beurs afgelopen weekend wederom haar kunstjes zien.

'
1/1

De band is gesponsord door Zima, een alcoholhoudend suikerwaterdrankje. Tijdens een eerder concert in de wijk Shibuya in Tokio, waren de interactieve robots zo geprogrammeerd dat ze reageerden op hun publiek en op bezoekers van de Z-Machines website.

Tijdens de Maker Faire afgelopen weekend trad Z-Machines 10 minuten op en na twee nummers kreeg de kunstmatige band al flink wat gejuich.

‘Bot-band’

De band bestaat uit een gitarist genaamd ‘Mach’, die twee gitaren tegelijk kan bespelen. Dan is er nog drummer ‘Ashura’ die 20 drumsticks tegelijk vastheeft. Keyboardspeler ‘Cosmos’ was helaas afwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle robots worden pneumatisch aangestuurd.

Uitdaging

Eén van de moeilijkste uitdagingen bij het bouwen van de robotband bleek de timing te zijn van het programma. Dit moest namelijk rekening houden met de beweging van de robots. Als de drummer bijvoorbeeld de snaredrum bespeelt is de drumstick op een andere startpositie en legt dus een andere afstand af naar bijvoorbeeld de toms. Hier moet rekening mee gehouden worden tijdens het programmeren, anders klopt de beat niet.

Besturing

Leuk extraatje was dat bezoekers van de beurs elke robot ook zelf konden aansturen met een elektrische gitaar en een keyboard. Bekijk onderstaande videoclip van de band, die is opgenomen in een warenhuis in de Kanagawa-prefectuur in Japan.  

 

bron: Engadget

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden