Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 1 augustus 2011 09:07

Fontys Hogeschool Engineering tekent overeenkomst met EduNet

Fontys Hogescholen, een van de grootste Nederlandse hoger onderwijsinstellingen, heeft begin juli een overeenkomst gesloten met het kennisplatform EduNet. Door de overeenkomst krijgen studenten van Fontys Hogescholen toegang tot actuele technologiekennis en innovatieve producten op het gebied van industriële automatisering.

Gerrit Grolleman (General Sales and Marketing Manager Phoenix Contact BV) overhandigt Edunet plaquette aan Kees Driessen (directeur Fontys Hogescholen Engineering). '
Gerrit Grolleman (General Sales and Marketing Manager Phoenix Contact BV) overhandigt Edunet plaquette aan Kees Driessen (directeur Fontys Hogescholen Engineering).
1/1

Directeur Fontys Hogeschool Engineering Kees Driessen tekende de overeenkomst op 5 juli tijdens het Integrated Product Development Symposium (IPD), waar studenten van verschillende technische opleidingen de resultaten van hun praktijkgerelateerde techniekprojecten presenteerden.

 

Programma Manager Ricardo Abdoel (Fontys Hogeschool Engineering - Werktuigbouwkunde): "Met de aansluiting van Fontys Hogescholen bij EduNet stellen we ons open voor een actieve bedrijfsparticipatie in het hoger onderwijs. EduNet biedt ons nieuwe mogelijkheden om technologische kennis te delen met hogescholen, universiteiten en bedrijven als Phoenix Contact. Ook kunnen wij onze studenten via EduNet vertrouwd maken met de nieuwste technologieën. Een nauwe samenwerking met vooraanstaande bedrijven als Philips, ASML, DAF en TomTom maakt dat onze studenten naast een diepgaande theoretische kennis ook praktijkgerelateerde competenties kunnen ontwikkelen. Denk daarbij aan multidisciplinair samenwerken, communiceren, rapporteren en presenteren van resultaten."

 

Jaap Dijsselhof, Education Engineer Cito Benelux (moedermaatschappij Phoenix Contact): "Voor elke onderneming in de markt van de industriële automatisering is een hoog opleidingsniveau van afstuderende engineers van levensbelang. De studenten van nu komen straks voor grote en complexe uitdagingen te staan. Het is in ons eigen belang om studenten al tijdens hun studie in aanraking te brengen met de uitdagingen van de beroepspraktijk." Gerrit Grolleman, General Sales and Marketing Manager Phoenix Contact: "Als innovatieve onderneming voelen wij de maatschappelijke verplichting om jongeren te laten zien hoe leuk, spannend en interessant het werken met moderne techniek is. De toekomst vraagt om vakkundige en creatieve engineers die buiten gebaande paden durven te treden. De samenwerking tussen Fontys Hogescholen en EduNet biedt kansen voor de innovatieve engineers van morgen."

 

Bron: Phoenix Contact

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden