Laatste nieuws:

HAZERSWOUDE-DORP, 20 december 2009 15:30

64 Vakkanjers pakken ticket naar landelijke finale

Vierenzestig Vakkanjers kunnen zich gaan opmaken voor de landelijke finale van de VakkanjerWedstrijden 2010. De metaal- en elektrotalenten van roc's en bedrijven pakten tijdens de selectiewedstrijden van afgelopen week een ticket voor de eindstrijd.

Vakkanjer onderhoudsmontage in actie bij selectiewedstrijden (foto: Bureau TOP / Digidaan)'
Vakkanjer onderhoudsmontage in actie bij selectiewedstrijden (foto: Bureau TOP / Digidaan)
1/1

Op vakopleidingen in Cuijk, Drachten, Etten-Leur, Hengelo en Zaandam streden bijna 200 Vakkanjers om een plek in de finale. De eindstrijd is van 2-4 februari 2010 op de RDM Campus in Rotterdam.

Talenten 

De VakkanjerWedstrijden zijn beroepenwedstrijden voor aanstormende talenten in de metaal en elektro. De Vakkanjers strijden in wedstrijdvakken als lassen, machinebankwerken en CAD-tekenen. De inzet van de VakkanjerWedstrijden is eremetaal. Maar ook zonder medaille is deelname goud waard. De Vakkanjers worden beter, zowel technisch als tussen de oren. Bij zulke vakmensen heeft iedereen baat: scholen, bedrijven en niet in de laatste plaats de Vakkanjers zelf. 

Metale training 

De VakkanjerWedstrijden 2010 bestaan uit individuele én teamwedstrijden. De finale in de individuele wedstrijdvakken is van 2-4 februari 2010 op de RDM Campus in Rotterdam. Op weg naar de finale krijgen de finalisten mentale training om ze optimaal voor te bereiden. Daarnaast doen de finalisten mee aan de teamwedstrijd. De Vakkanjers werken in teams van acht buiten de wedstrijddagen om aan de teamopdracht, waarvan ze het eindproduct presenteren tijdens de Techni-Show (9-12 maart 2010, Jaarbeurs Utrecht). Het thema van de wedstrijdopdracht is dit jaar duurzame energie. Elk team krijgt tijdens de Techni-Show nog een extra opdracht van één dag. Aan het einde van de Techni-Show vindt de prijsuitreiking van zowel de individuele als teamwedstrijden plaats.

Kijk hier voor meer informatie over de vakkkanjerwedstrijden

bron: Vakkanjers

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden