Laatste nieuws:

, 28 september 2009 07:00

Omron verlegt de grens in machinevisualisatie

CX-Supervisor V3, de nieuwste versie van Omrons software voor machinevisualisatie, is nu nog veelzijdiger, dankzij de integratie van een volledig nieuwe datalog viewer, één-klik-simulatie mogelijkheden, volledige ondersteuning voor remote onderhoud en een zeer uitgebreide grafische bibliotheek. Net als vorige versies is CX-Supervisor V3 een krachtig maar eenvoudig te gebruiken pakket dat een buitengewoon kosteneffectieve keuze is voor bediening, visualisatie en dataopslag voor kleine tot middelgrote productielijnen of individuele machines.

'
1/1

Met de krachtige datalog viewer mogelijkheden in de nieuwe versie is het eenvoudig de werking van installaties en machines te finetunen. Prestatiegegevens voor verschillende productieperiodes kunnen gemakkelijk vergeleken worden, waardoor afwijkingen en negatieve trends in een oogopslag zijn te identificeren. Verticale en horizontale cursors ondersteunen samen met een nieuwe gegevenstabel de prestatie-analyse. Handige en flexibele rapportagemogelijkheden zijn eveneens aanwezig - gegevens kunnen rechtstreeks worden verzonden naar een printer of worden geëxporteerd in de vorm van een afbeelding of een standaard CSV-bestand. Met de nieuwe geïntegreerde simulatiefunctie van CX-Supervisor V3, kunnen gebruikers de werking van HMI- en PLC-applicaties simuleren op een enkel scherm, zonder HMI- of PLC-hardware. Dit versnelt en vereenvoudigt programma debuggen, wat de tijd die nodig is voor het vinden en verbeteren van fouten sterk vermindert. De constante druk om kosten te verminderen leidt bij veel productielocaties tot een minimale dekkingsgraad voor on-site onderhoud, en groeit de vraag naar externe onderhoudsfaciliteiten. Om aan deze vraag te voldoen, is CX-Supervisor V3 voorzien van een geïntegreerde webserver waarmee gebruikers toegang hebben tot de actuele waarden van variabelen, alarmgegevens, foutmeldingen en andere belangrijke informatie vanaf iedere locatie waar een internetverbinding beschikbaar is.

Bibliotheek 


Om de visuele aantrekkingskracht van CX-Supervisor V3 zoveel mogelijk te verhogen, ondersteunt de nieuwe grafische bibliotheek slimme graphics met ingebouwde grafische animaties. Gebruikers kunnen ook hun eigen grafische objecten creëren, zodat hun virtuele machine zoveel mogelijk een weergave kan zijn van de realiteit. Naast deze grote verbeteringen bevat de nieuwe versie van de CX-Supervisor vele andere aanpassingen, waaronder ondersteuning voor JPEG- en GIF-afbeeldingen, een displaypalet van 16 miljoen kleuren en, voor gevorderde gebruikers, een .NET webinterface die de integratie van externe applicaties met gegevens uit CX-Supervisor mogelijk maakt. 
www.industrial.omron.nl

bron: FEDA

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden