Laatste nieuws:

, 9 juli 2009 11:00

KELLER introduceert nieuwe Y-lijn druktransmitters

De Y-lijn transmitters van KELLER hebben een extreem kleine temperatuur fout. Dit wordt bereikt door extra circuit dat over een temperatuursensor beschikt waardoor het temperatuurbereik in stappen (velden) van slechts 1,5K wordt verdeeld. De TK (temperatuur coëfficient) Zero en TK Compensatie waardes worden voor elke stap berekend en in elk veld geprogrammeerd.

'
1/1
Tijdens de werking van de transmitter worden de waardes aan het analoge uitgangssignaal geleverd afhankelijk van de temperatuur. Op deze manier is de transmitter eigenlijk voor elke temperatuur separaat gecalibreerd. Het circuit is gebaseerd op het PromComp principe dat KELLER 20 jaar geleden aanbood in een laboratorium systeem waarmee een nauwkeurigheid van 0,1%FS over een temperatuurbereik van 100K werd gehaald. Toen had de elektronica het formaat van een sigarenkist. Vandaag de dag is het zelfde circuit niet groter dan 12mm in doorsnede. Ondanks dat dit digitale onderdeel een fractie duurder in productie is dan een analoog circuit, is het mogelijk om een piëzo-resistieve sensor te calibreren op een nauwkeurigheid van 0,5%FS over een potentieel temperatuurbereik van 100K.

bron: Keller Meettechniek

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden