Laatste nieuws:

, 29 april 2009 07:29

De Graaf Aandrijvingen vertegenwoordiger Wikov

Eind april heeft De Graaf Aandrijvingen uit Dordrecht een nieuwe vertegenwoordiging voor Nederland verkregen. Het gaat om de Tsjechische firma Wikov die al ruim 125 jaar actief is in het ontwikkelen van mechanische oplossingEN. Bovendien heeft het bedrijf al 80 jaar ervaring als producent van tandwielsets en –kasten. Het productenpakket is een uitstekende aanvulling op het assortiment van De Graaf Aandrijvingen waarin tevens Ortlinghaus koppelingen en remmen, La Leonessa draaikransen en Dinamic Oil planetaire kasten zijn opgenomen.

'
1/1

De vertegenwoordiging van de Tsjechische firma Wikov is een belangrijk resultaat dat De Graaf Aandrijvingen boekte op de afgelopen Hannover Messe. Wikov is een belangrijke producent van mechanische aandrijvingen voor diverse speciale toepassingen. Zo worden deze tandwielkasten toegepast in bijvoorbeeld de wind- en watertechnologie, de cementindustrie, mijnbouw, offshore en scheepsbouw, kraanbouw, algemene machinebouw en agrarische toepassingen.

Wikov richt zich met zijn productie op klantspecifieke mechanische oplossingen. Iedere tak van industrie heeft immers zijn eigen eisenpakket dat optimaal is in te vullen wanneer een goede samenspraak tussen klant en engineering plaatsvindt. Dat dit proces Wikov goed afgaat, blijkt wel uit het feit dat het bedrijf al meer dan 125 jaar actief is in de ontwikkeling van mechanische oplossingen; bovendien is het bedrijf sinds 80 jaar ook producent van tandwielsets en -kasten. De ervaring die gedurende deze tijd is opgedaan gecombineerd met de moderne productietechnologieën die het bedrijf gebruikt, stellen Wikov in staat om hoogwaardige mechanische oplossingen te produceren.

 

Productenprogramma

 

Het productengamma omvat haakse- en parallelle tandwielkasten in 1, 2, 3 en 4 traps uitvoeringen tot een uitgaand koppel van 860 kNm. De toerental versnellende kasten zijn beschikbaar tot een uitgaand toerental van 30.000 min-1 en een maximaal uitgaand koppel van 300 kNm. Verder produceert Wikov nog planetaire systemen tot 900 kNm en tandwielkasten voor speciale toepassingen; hierbij valt te denken aan extruder tandwielkasten met meer uitgaande assen. Tot slot produceert het Tsjechische bedrijf haakse tandwielsets met Klingelnberg vertanding tot een maximum van 1200 mm, tandwielen met rechte vertanding tot 3500 mm en vertande ringen tot 5000 mm.

bron: De Graaf Aandrijvingen

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden