Laatste nieuws:

HANNOVER, 13 maart 2009 15:34

Hannover Messe 2009 in teken van efficiënt energiegebruik

Van 20 tot en met 24 april vindt de Hannover Messe 2009 plaats. Deze grootse technologiemanifestatie verenigt 13 internationale vakbeurzen onder één dak. Overkoepeld thema is efficiënt energiegebruik in industriële processen. De belangstelling voor windenergie krijgt invulling door de nieuwe vakbeurs ‘Wind' die is toegevoegd.

'
1/1

Interkama, de beurs voor procesautomatisering, bevindt zich samen met de beurzen Factory Automation en Industrial Building Automation onder het gemeenschappelijke dak van de Industrial Automation. Op de Interkama+-Lounge kunnen bezoekers terecht voor het uitwisselen van nieuwe technologieën en methoden. Een andere interessante locatie is een speciaal expositiegedeelte voor draadloze communicatietechniek, waarin de in 2008 gestarte discussies over de WirelessHART-norm verder worden uitgediept. In de Speakers' Corner geven exposanten presentaties over trends in applicaties.

Factory Automation

De nieuwste technieken op het gebied van productieautomatisering staan centraal op de Factory Automation. In negen hallen worden voor de machinebouw relevante thema's getoond zoals beeldverwerking, sensorica, industriële communicatie, aandrijftechniek en robotica. Bovendien spelen de thema's elektrische aandrijvingen, Motion Control, Industrial Identification en Clean Production een grote rol. Het beursgedeelte Mobile Robots & Autonomous Systems toont innovatieve technologieën en nieuwe toepassingsgebieden.

Industrial Building Automation

Het gebouw van de toekomst registreert door meettechniek en met behulp van sensoren alles wat zich in het gebouw afspeelt. Het levert informatie aan gebruikers en bestuurt processen. Vooral op het gebied van de industriële productie is deze toekomsttechniek van de grootste betekenis. Dit alles is het thema op de Industrial Building Automation, de vakbeurs voor netwerksystemen in de gebouw- en productieautomatisering. Ook op de Industrial Building Automation staat het thema efficiënt gebruik van energie in het middelpunt. Dankzij meet-, regel- en besturingstechniek kan de gebouwautomatisering op beslissende wijze aan energiebesparing bijdragen.

Motion, Drive & Automation

Voor de branche van de aandrijftechniek is de Motion, Drive & Automation het evenement. Thema's deze beurseditie zijn efficiënt gebruik van energie, Life Cycle Management, Condition Monitoring Systems en alternatieve aandrijvingen zijn. In het kader van de speciale manifestatie ‘Condition Monitoring Systems' presenteren meer dan 20 ondernemingen innovatieve oplossingen voor de bewaking van machines en installaties. Op de collectieve stand ‘E-Motive' staan elektrische aandrijvingen centraal. Deze vorm van aandrijving geldt als de meest duurzame en meest veelbelovende oplossing, omdat deze universele, emissievrije aandrijving met verschillende energiedragers kan werken. Vooral hernieuwbare energievormen kunnen hierbij worden benut. 

Energy

Op Energy wordt de volledige economische keten van de energievoorziening van opwekking tot distributie gepresenteerd. Dit jaar wordt het aanbod van de Energy systematisch uitgebreid. Bij de hernieuwbare energie worden de expositiegedeelten bio- en zonne-energie uitgebreid. Veel aandacht wordt besteed aan alle IT-aspecten van bedrijfsprocessen van energiebedrijven. Speciale tentoonstellingen en forums zijn opnieuwde Clean Moves, (mobiliteitsoplossingen met efficiënt gebruik van energie), de collectieve stand ‘Waterstof + brandstofcel', het energieforum ‘Life Needs Power', het ESCO-Forum (Contracting), dit keer inclusief de afdeling ‘Kracht/warmtekoppeling' en het branche- en exportforum ‘Hernieuwbare energie'.

Power Plant Technology

Power Plant Technology is de vakbeurs voor de planning, de bouw, het bedrijf en het onderhoud van krachtcentrales. De beurs heeft als thema's de bouw van krachtcentrales en de toelevering van componenten. Interesse van bezoekers zal ook uitgaan naar het gebruikersforum.

Digital Factory

Op Digital Factory aandacht voor geïntegreerde processen en IT-oplossingen. Beursbezoekers krijgen hier een overzicht van op maat gemaakte softwaretools voor productontwikkeling, planning, productie en service. Een van trends is modularisering van de softwaretoepassingen. Een andere trend is die van door IT ondersteunde samenwerking - over afdelingsgrenzen heen - maar ook met andere bedrijven en met andere landen. In 2009 zullen oplossingen voor Customer Relations Management voor de investeringsgoederenindustrie centraal staan in de Digital Factory.

EPLAN Software & Service en Rittal tonen samen met een netwerk van partners live hoe moderne producten ontstaan.

Subcontracting

Op de beurs voor de toelevering van materialen, componenten en systemen voor de voertuig-, machine- en installatiebouw komen wetenschappers, ontwikkelaars, constructeurs en inkopers uit verwerkende bedrijven, de dienstverlenende sector, energiebedrijven en installatie- en bouwbedrijven bijeen. Subcontracting omvat alle fasen van de industriële procesketen; van het materiaal en het productieprocedé tot aan het kant-en-klare product.

Data: 20 t/m 24 april
Openingstijden: 9.00 - 18.00 uur
www.hannovermesse.de

bron: Hannover Messe

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden