Laatste nieuws:

DEN HAAG, 12 maart 2009 10:46

Heemskerk steunt Nederlandse ondernemers bij handel en investeringen China en India

Opkomende markten als India en China zijn voor de Nederlandse economie van groot belang. Staatssecretaris Heemskerk trekt daarom jaarlijks 20 miljoen euro uit voor ondersteuning van Nederlandse bedrijven die willen exporteren naar of investeren in India en China

'
1/1

Hij wil met dat geld Nederlandse bedrijven ondersteunen die de mogelijkheid hebben zich stevig op die opkomende markten te kunnen vestigen.

Economische crisis

Op 10 maart 2009 lanceerde Heemskerk hiervoor een nieuwe regeling: Package4Growth. Deze subsidie is bedoeld voor investeringen in beide landen en ondersteuning van export. Heemskerk wil de samenwerking tussen Nederlandse ondernemers en Chinese en Indiase bedrijven stimuleren. 'Juist nu, tijdens een economische crisis, is het van belang om in deze landen je gezicht te blijven laten zien. Nederlandse bedrijven zijn geloofwaardige handelspartners met een blik op de lange termijn.'

Duurzaamheid

De staatssecretaris wil de Nederlandse slagkracht op de Indiase en de Chinese markt vergroten. Daarmee wil hij het internationale concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven behouden. Daarom wordt voor de besteding van het geld gekozen voor sectoren waar Nederland een sterke positie heeft en waar deze markten goede kansen bieden. Bij India gaat het om: agro-industrie, bouw, infrastructuur en logistiek, ICT, medische sector en biotechnologie. Voor China gaat het om duurzaamheid binnen de sectoren energie, water, infrastructuur, industrie/technologie en landbouw.

Meer informatie
www.evd.nl/package4growth

bron: Ministerie van Economische Zaken

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden