Laatste nieuws:

BREDA, 19 februari 2009 14:41

Sterker uit recessie komen door slim omgaan met technisch onderhoud

Encoderleverancier Aproco geeft twee adviezen aan technische diensten en onderhoudsbedrijven om sterker uit de recessie te komen.

'
1/1

De zware tijden zijn officieel aangebroken, heel Nederland lijdt onder de recessie. Er is nu echter iets meer tijd om vage storingen onder de loep te nemen en onderdelen die al een tijdje op de "te vervangen lijst" staan om te wisselen. Technische diensten en onderhoudsbedrijven proberen de vrijgekomen tijd zo nuttig mogelijk te besteden, maar toch laten zij vaak iets belangrijks liggen.

Twee adviezen van Aproco om sterker uit de recessie te komen:

1. Slim onderhoud

Inventariseer of er slimme verbeteringen kunnen worden gerealiseerd en breng pas dan de voorraad spare-parts op niveau. Installeer bijvoorbeeld programmeerbare encoders en reduceer hierdoor direct de aan te houden basisvoorraad. Als bijkomend voordeel biedt de programmeerbare versie extra flexibiliteit, er kan zelfs in noodsituaties altijd snel een encoder worden ingezet.

Gemak: Encoders programmeren kan eenvoudig met gratis Windows software en kost ongeveer twee minuten per encoder. De programmeersoftware kan o.a. via de website www.aproco.nl worden gedownload. Klik onder: "Product Categorieën" op "Programmeerset voor de POSI+"

2. Opleiding

Het is nu een goed moment om extra technische kennis te vergaren. In deze hevige conjuncturele dip zal een vooruitziend werkgever de vakbekwaamheid van zijn mensen willen verhogen. Juist nu is er tijd om kennis bij te spijkeren en voorbereid te geraken op het weer aantrekken van de markt. Leidinggevenden en technici kunnen op www.aproco.nl het gratis informatieve boekje 'Industrial Encoders for Dummies' aanvragen. Zelfs gerenommeerde experts ontdekken hierin nog nieuwe en interessante informatie.

bron: Aproco

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden