Laatste nieuws:

HOOGERHEIDE, 13 oktober 2008 16:04

Stolk officieel ATEX IECX 03-gecertificeerd

Als één van de eersten in Nederland is Stolk Transmission Services, één van de dochterondernemingen van de Stokvis Group, onlangs officieel ATEX IECX 03-gecertificeerd.

'
1/1

Gecertificeerd voor het internationaal repareren, reviseren en herwikkelen van Atex-gecertificeerde Ex d, Ex e, Ex n en tD motoren, generatoren, transformatoren,  pompen, reductiekasten en ventilatoren met beschermingsklasse C en K. Machines en/of installaties die opgesteld staan in explosiegevaarlijke gas- en/of stofomgevingen (zones 1, 2, 21 en 22).

Er is veel onduidelijkheid betreffende het onderhoud aan deze gecertificeerde machines, het IECX 03 certificaat geeft hier veel helderheid in.  Zo moet een machine in principe altijd een onderhoudsdossier hebben. Een onderhoudsdossier bevat de originele papieren van de machine, alsmede specifieke op- en aanmerkingen over de in onderhoud zijnde machine. Helaas komt het veelvuldig voor dat dit dossier niet meer aanwezig is of door een ander nooit is bijgehouden. Een gecertificeerde reparatie komt dan in het geding. Ook als het onderhoudsdossier of de originele gegevens ontbreken bij de betreffende installatie en/of machine, dan kan Stolk Transmission Services de klant de zekerheid bieden dat er te allen tijde toch een gecertificeerde reparatie wordt uitgevoerd.

Als Stolk Transmission Services de ATEX-onderhoudsbeurt bij de machines in de werkplaats of op locatie heeft uitgevoerd, zijn ze bevoegd om een R-label aan te brengen. Een label waarmee wordt aangegeven dat het onderhoud is uitgevoerd conform de geldende wet- en regelgeving. Omdat Stolk Transmission Services deze ATEX-service volledig merkonafhankelijk kan uitvoeren kunnen zij een complete productielijn in één keer onderhanden nemen. Het is dus niet nodig om voor elke motor, generator, transformator of pomp de fabrikant in te schakelen voor deze dienst.

Door samen te werken met een gecertificeerd reparatiebedrijf als Stolk Transmission Services krijgt een bedrijf voortaan een onafhankelijk advies, 1 aanspreekpartner, een efficiëntere aanpak en geen versnipperde dossieropbouw meer. Als Stolk Transmission Services voor de eerste keer deze ATEX-service uitvoert, wordt begonnen met het uitvoeren van een nulmeting. Op basis van deze nulmeting wordt vervolgens een onderhoudsdossier opgesteld, waarin onder meer de originele technische data van de installaties worden vastgelegd, alsmede de in het verleden uitgevoerde reparaties en revisies en eventuele storingen die in het verleden zijn opgetreden.

bron: Stolk Transmission Services

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden