Laatste nieuws:

DEVENTER, 1 oktober 2008 10:16

Recordaantal wetenschap en technologie activiteiten in oktober

Een kijkje nemen in de fascinerende wereld van de wetenschap en technologie? Van 1 tot en met 31 oktober is dat mogelijk tijdens Oktober Kennismaand. Kom codes kraken en mysteries ontrafelen! Ontdek de technologie achter het voedsel dat je koopt, waar je verre voorouders vandaan komen of de invloed van films op de discussie over DNA toepassingen.

'
1/1

Ruim 160 (onderzoeks)instellingen, bedrijven, ziekenhuizen, universiteiten, science centra en sterrenwachten openen hun deuren.  Er vinden festivals, workshops, rondleidingen, theater, debatten en experimenten plaats. Bezoek deze maand de activiteiten voor jong en oud rondom het thema: Kraak de code! 

Thema: Kraak de code!

Codes kraken en mysteries ontrafelen: tijdens Oktober Kennismaand 2008 is dit niet alleen voorbehouden aan ervaren wetenschappers en techneuten. Iedereen kan de uitdaging aangaan. Met het thema: Kraak de code! betrekt Oktober Kennismaand de Nederlandse bevolking bij actuele kennis. Het thema verwijst o.a. naar DNA-onderzoek, wat volop in ontwikkeling is. Denk maar eens aan genen van voeding of aan het profiel van een misdadiger. 

Programma

Onze samenleving verandert door nieuwe technologieën en wetenschappelijke ontdekkingen. Oktober Kennismaand, voorheen bekend als de WetenWeek, maakt dit toegankelijk voor een breed publiek. De activiteiten zijn veelal gratis en geschikt voor verschillende leeftijden en niveaus. Activiteiten zijn ondermeer Scientific Festival in Amsterdam op 4 en 5 oktober, algemeen wetenschapscongres Kennis op Zondag op 12 oktober in Amsterdam, het Biotopia debat op 18 oktober in Nijmegen, de Wetenschapsdag in Leiden en Delft op 19 oktober, en diverse DNA festivals door het land. 

OK Experiment

Op 18 oktober presenteert Prof. dr. Peter de Knijff samen met Spencer Wells de resultaten van het Genoom van Nederland, de uitslag van het OK Experiment in Leiden. Waar komen Nederlanders vandaan? Het OK Experiment is een onderdeel van het  wereldwijde Genographic project waarbij migratiestromen van de mens in kaart worden gebracht. Met het DNA materiaal van ruim 200 scholieren begint de speurtocht naar de herkomst van de Nederlandse bevolking.

Kijk voor het complete programma op www.oktoberkennismaand.nl

bron: ANP

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden