Laatste nieuws:

BREDA, 30 september 2008 12:39

Draadloze elektriciteitsmeters

Voor de markt van energiemonitoring biedt CimPro een innovatieve oplossing gebaseerd op compleet draadloze elektriciteitsmeters Wi-LEM. Het gaat om een vindingrijke technologie ter bewaking en vermindering van het elektriciteitsverbruik. Dankzij de draadloze communicatie bespaart de Wi-LEM niet alleen tijd en kosten maar verkort deze ook de onderbrekingstijd om een "sub-metering" installatie op te zetten. Voor het installeren van de Wi-LEM is het niet nodig de bestaande bekabeling te onderbreken. De unit wordt op de bestaande installatie gebouwd, en gegevens worden draadloos doorgestuurd. De potentiële financiële besparingen zijn hoog en bovendien zullen de meeste praktische hindernissen compleet wegvallen dankzij de eenvoudige installatie van deze nieuwe bewezen methode voor energiebesparing.

'
1/1
Communicatie gebaseerd op ZigBee

Het Wi-LEM  concept bestaat uit verschillende Energy Meter Nodes, een aantal Mesh Nodes en één Mesh gateway. De Energy Nodes bestaan uit 1 tot 3 stroomtangen met bijhorende signaalverwerkingsmodule. De stroomtangen kunnen geopend worden, wat de installatie sterk vereenvoudigd. Ze kunnen gebruikt worden om het energieverbruik te meten op ieder punt in een vermogenskast, waarna ze de gegevens doorsturen. Er zijn stroomtangen beschikbaar van 5 tot 2000 A. De Energy Nodes meten spanning, stroom, KWH, frequentie en de arbeidsfactor. De communicatie tussen één of meerdere Energy meter nodes en de Mesh Node is gebaseerd op ZigBee. Dit is, na Wifi en Bluetooth, de nieuwe communicatiestandaard voor draadloze netwerken. ZigBee  onderscheidt zich door een veel lager energieverbruik en wordt gebruikt voor monitoring en controle binnen industriële productieomgevingen, klimaatbeheersing, beveiliging van gebouwen en terreinen. ZigBee is een Meshnetwerk. Dit betekend dat elke node zowel zender als ontvanger is, en het netwerk zelf de ideale weg opzoekt. Hierdoor is draadloze communicatie in uitgebreide installaties, over grote afstanden mogelijk. De MeschGateway verbindt verschillende MeschNodes en communiceert met het bovengelegen systeem op basis van het populaire protocol ModBus. Hierdoor kunnen de gegevens eenvoudig worden ingelezen in bestaande PLC's, gebouwbeheerssystemen, SCADA pakketten en databases. 

Besturing op afstand

Voor het uitlezen op afstand is een integratie met TBOX beschikbaar. TBOX is een systeem voor het op afstand besturen en monitoren van onbemande objecten. Communicatie op basis van GSM/GPRS of ADSL is standaard binnen het systeem. In een TBOX kunnen méér dan 100.000 waardes worden gelogd met tijds- en datumstempel. Bovendien worden er ook alarmen verstuurd met SMS of email wanneer bepaalde grenzen worden overschreden. Gegevens opgeslagen in TBOX kunnen automatisch worden verstuurd , via email , naar een bovengelegen beheerssysteem TVIEW. Deze e-mails worden door TVIEW ontvangen, waarna de gelogde gegevens meteen in de historische database worden geregistreerd. De gelogde gegevens kunnen worden geëxporteerd naar elke ODBC compliant database zoals Access , MS SQL Server , Oracle enz. Tenslotte is TVIEW ook meteen beschikbaar als een webserver , zodat de historische gegevens meteen kunnen worden geanalyseerd in een browser op het netwerk of op het internet. Hiervoor hoeven geen licentie kosten te worden betaald. Het aantal clients is onbeperkt. 

CimPro

CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabricaten onderling uitwisselbaar. CimPro levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX open telemetrie en open beheerssystemen gebaseerd op ControlMaestro, het Alert alarmbeheerssysteem en het gebruiksvriendelijke rapportagepakket Dream Report. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren. Tot haar klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & Aa's, Gemeente Echt en het waterleidingbedrijf  Evides.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden