Laatste nieuws:

GOUDA, 30 september 2008 12:06

‘Duurzame samenleving ondenkbaar zonder verpakken’

‘Een duurzame samenleving is ondenkbaar zonder verpakken. Maar of we ons doel uiteindelijk bereiken zal afhangen van de samenwerking in de gehele voortbrengingsketen, van grondstofleverancier tot retailer en van merkartikelfabrikant tot recyclingonderneming. Wij blijven daarin voortrekker, door duurzame innovaties op basis van ketensamenwerking en creativiteit te stimuleren.’

'
1/1

Dit stelde NVC-directeur Michaël Nieuwesteeg in de openingslezing van de verpakkingsbeurs Macropak als onderdeel van de opening van De Industriële Week, op dinsdag 30 september 2008.

Verpakken is het tijdelijk toevoegen van een externe functie aan een product, om het product goed bij de eindgebruiker te krijgen en om het gebruik van het product door de burger mogelijk te maken.

Duurzaamheidsaspecten van verpakken zijn ondermeer het voorkómen van productverlies (Planet), het efficiënt vervoeren van het product (Planet) en het informeren van de consument-gebruiker (People). Verder moet er waarde toegevoegd worden, anders is verpakken in een markteconomie onmogelijk (Profit). De verpakking wordt na gebruik van het product per definitie ‘afval' (Planet). Maar afval is alleen maar afval als er verder niets meer mee wordt gedaan. Mede dankzij een stortverbod, vinden gebruikte verpakkingsmaterialen in Nederland altijd weer een nieuwe toepassing als nieuwe verpakking, nieuwe grondstoffen, compost of energiebron.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden