Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 11 augustus 2008 17:56

Metaalunie lunchbijeenkomsten tijdens TIV

Op 2, 3 en 4 september a.s. vindt in Evenementenhal Hardenberg de Technische Industriële Vakbeurs TIV plaats. De Koninklijke Metaalunie is nauw betrokken bij deze beurs die 350 deelnemende bedrijven telt.

'
1/1

De opening van de tiende editie van de TIV vindt plaats op 2 september door mw. Gelbrig Hoekstra, voorzitter Metaalunie district Noord. Traditiegetrouw organiseert de Koninklijke Metaalunie tijdens de TIV weer een aantal lunchbijeenkomsten.

Voorafgaand aan de opening van de beurs op de beursdagen 3 en 4 september van 12.30 - 14.00 uur organiseert de Metaalunie lunchbijeenkomsten rond het thema ‘Productivity, investeren in mens en bedrijf'. Tijdens de lunchbijeenkomsten zal prof. dr. Henk W. Volberda, hoogleraar Strategisch Management Erasmus Universiteit Rotterdam en jurylid van de ‘Metaalunie Productivity Award' zijn visie geven op het thema. Volgens Volberda dwingen verhevigde concurrentiekrachten bedrijven om sneller te innoveren dan voorheen. Het tegelijkertijd oog hebben voor innovatie én de dagelijkse werkzaamheden blijkt echter één van de grootste obstakels binnen ondernemingen te zijn. Naast technologische innovatie blijken sociale innovaties doorslaggevend te zijn voor het innovatiesucces.

Succesverhalen

Tijdens de lunchbijeenkomsten presenteert Almi Machinefabriek uit Vriezenveen, winnaar van de Productivity Award zich. Raymond Belderink, bedrijfsleider van Almi, legt uit waarom beheersing van de productieketen essentieel is en hoe Almi op een efficiënte en succesvolle wijze de arbeidsproductiviteit heeft verhoogd. Hiermee werkt het bedrijf aan een duurzame versterking van zijn concurrentiepositie. De aanmoedigingsprijs ging, tijdens de uitreiking van de Productivity Award, naar Flexweld bv uit Nijverdal. Ard Hofmeijer, directeur van Flexweld, zal ingaan op technische innovatie. Het innovatiesucces van Flexweld draait om producten: door productontwikkeling geschikt te maken voor gerobotiseerd lassen, ook 24/7. Hierbij blijken het juiste proces en gereedschap van essentieel belang te zijn. 

Metaaluniestand

De lunchbijeenkomsten worden afgesloten met een lichte lunch en voor de deelnemers ligt het boekje, ‘Productiviteit, investeren in mensen, machines en organisatie', klaar. Tijdens de bijeenkomst en op de Metaaluniestand zijn gedurende de TIV medewerkers van de Metaalunie aanwezig om bezoekers verder te helpen en antwoorden te geven op vragen die ze altijd al hadden willen stellen.

Aanmelden

Metaalunieleden kunnen zich tot 28 augustus aanmelden voor deze lunchbijeenkomsten via de Metaalunie Ledenportal. Zij ontvangen via de Evenementenhal Hardenberg een (gratis) entreekaart voor de beurs.

bron: Koninklijke Metaalunie

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden