Laatste nieuws:

DEN HELDER, 30 juli 2008 16:05

Racen tegen de wind in

Racing Aeolus, de internationale wedstrijd van Wind Energy Events start 20 augustus 2008 in Den Helder. Deelnemers aan de wedstrijd laten met creatieve en innovatieve ideeën zien dat het mogelijk is om met een voertuig, een Wind Powered Vehicle, tegen de wind in te rijden met behulp van diezelfde wind.

Creatief en innovatief tegen De wind in rijden.'
Creatief en innovatief tegen De wind in rijden.
1/1

Racing Aeolus is een competitie voor het ontwerpen van het beste Wind Powered Vehicle (WPV): een voertuig voorzien van een rotor. De WPV mag maximaal 4 meter lang, 2 meter breed en 3,5 meter hoog zijn. De rotor heeft een maximale oppervlakte van 4m2. Om de verticale of horizontale rotor wordt een veiligheidskooi geplaatst. Het voertuig moet tegen de wind in kunnen rijden en kan een maximale snelheid bereiken die ongeveer gelijk is aan de windsnelheid (windkracht 4 bijvoorbeeld = 20 tot 28 km per uur).
De winnaars ontvangen prijzen in diverse categorieën. Deze worden overhandigd voorafgaand aan de Parade of Sail van het evenement The Tall Ships' Races 2008 op 23 augustus a.s. in Den Helder. Racing Aeolus wordt georganiseerd als een side event en staat in het teken van duurzame energie met een focus op wind.

Zes deelnemers

Zes deelnemers hebben zich geregistreerd waaronder ook een Nederlandse inzending. Het deelnemersveld bestaat naast studenten duurzame energietechnologie uit medewerkers van kennisinstellingen. Het ligt in de bedoeling de studenten tijdens het evenement in contact te brengen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen voor een carrièrematch. De deelnemers zijn TU Risø Denemarken, Energie Onderzoekcentrum Nederland (ECN), Center for Renewable Energy Sources Griekenland, Fachhochschule Flensburg Duitsland, TU Kiel Duitsland, TU Stuttgart Duitsland.
Het parcours wordt uitgezet op de zeezijde van de dijk, tussen Landsend en Huisduinen. Op dit traject kan bij vrijwel elke windrichting een deel van de race met tegenwind worden verreden. De deelnemers kwalificeren zich in een afvalrace. De finalisten strijden op vrijdag 22 augustus om de Aeolus Cup.

http://www.windenergyevents.com/ 

 

Over Wind Energy Events

Wind Energy Events is een initiatief van ATO (Associatie Technologie Overdracht - Den Helder) en ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland- Petten). Wind Energy Events heeft zich tot doel gesteld innovatieve en educatieve evenementen te organiseren waarin wind een rol speelt als energiebron én transportmiddel. Wind Energy Events hoopt hiermee het publieke bewustzijn ten aanzien van duurzame energie technologieën te vergroten. De evenementen beogen creatieve professionals van over de hele wereld bijeen te brengen en internationale netwerken te bevorderen.

Over ATO

De Associatie Technologie Overdracht opereert als kennisintermediair en business developer voor duurzame energie technologie en ondersteunt bedrijven bij het marktrijp maken van hun duurzame energieproducten.
ATO-NH is tevens beheerder van het Ontwikkelingsfonds Duurzame Energie Noord-Holland (ODENH). Het fonds investeert in kleine en middelgrote Noord-Hollandse ondernemingen die in de early growth fase verkeren en activiteiten ontplooien in ontwikkeling en productie van duurzame energie.

www.ato.nl/

bron: Windenergy Events

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden