Laatste nieuws:

DEVENTER, 19 juni 2008 11:52

Sector Industrie ruim vertegenwoordigd in MKB Innovatie Top 100

Op woensdag 23 april hebben Syntens (innovatienetwerk voor ondernemers), het ondernemersmagazine Bizz en het Octrooicentrum Nederland, de MKB Innovatie Top 100 gepresenteerd.

Deze ranglijst bestaat uit de 100 meest concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf het afgelopen jaar heeft gerealiseerd. Er staan 16 industriële bedrijven in de top 100. De hoogste notering in de sector Industrie is voor het bedrijf STN uit Hulst. Dit bedrijf heeft de 6e plek veroverd in de top 100 met de ontwikkeling van een beter en goedkoper digitaal tv-signaal.

Met 16 bedrijven is de sector industrie goed vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100. Bijna alle noteringen uit de industriële sector zitten bovendien in de eerste helft van de top 100. Dat zegt iets over de belangrijkheid van de industriële innovaties.

De noteringen uit de sector industrie zijn:
6 STN, Hulst
10 Liberty Gasturbine Holland, Putten
12 Evening Breeze, Den Haag
13 Van Dijke Zeeland, Sint Philipsland
15 Poly-Ned, Steenwijk
17 L-SIM, Den Haag
33 Betonindustrie Concrelit. Steenwijk
36 Alpomat, Ridderkerk
39 Heering Transport Solutions, Vaassen
42 Plani Mensura International, Eindhoven
46 Wiegers Process Innovations, Tjalleberd
48 Flexweld, Nijverdal
51 Cascade Automation Systems, Ridderkerk
57 Wittekamp & Broos, Rotterdam
62 d-Switch, Wormerveer
63 Theuma, Bunschoten

Meest succesvol
Een deskundige jury riep NormTEQ uit Hengelo uit tot meest succesvolle en innovatieve ondernemer. Daarbij keek de jury naar de originaliteit, impact en omzetpotentie van de innovatie. Deze jury bestaat uit kamerlid Charlie Aptroot (VVD), Bart Stomphorst (CEO Sandd, het op één na grootste postbedrijf), Joris Craandijk (bedenker van de beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur Bizz). De Top 100 werd bekend gemaakt door secretaris Generaal Chris Buijink van het ministerie van Economische Zaken in de nagemaakte Olympische wildwaterbaan ‘Dutch Water Dreams' in Zoetermeer. Alle 100 genomineerde bedrijven hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. Met de realisatie van deze vernieuwingen hebben ondernemers hun omzet verhoogd, hun voortbestaan zeker gesteld of bestaande producten verbeterd.

Voorselectie door Syntens
De MKB Innovatie top 100 is tot stand gekomen na een voorselectie door Syntens, dat op jaarbasis 20.000 adviezen verstrekt aan het MKB over innovatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB toe in staat is. De 100 bedrijven en hun innovaties zijn te vinden op www.syntens.nl/innovatietoppers . Ook staan daar videoreportages over aansprekende innovaties uit de ranglijst.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden