Laatste nieuws:

YPENBURG, 19 juni 2008 11:15

Na hybride auto nu hybride woning

Bouwconcern Dura Vermeer geeft met de introductie van de hybride woning direct gehoor aan de inspanningsverplichting waaraan Bouwend Nederland zich committeerde in het Lente-Akkoord ‘Energiebesparing in de Nieuwbouw’.

'
1/1
In september van dit jaar start Dura Vermeer met de bouw van hybride woningen in plan ‘De Caaien' in Ypenburg. Deze hybride woningen hebben niet alleen een zeer laag energieverbruik, maar ook de CO2 uitstoot wordt gereduceerd met 40%. Dat gaat verder dan de huidige wettelijk gestelde energienormen en zelfs verder dan de norm voor het jaar 2011.

De hybride woning biedt niet alleen voordelen voor het klimaat, ook de bewoner krijgt extra wooncomfort. Dit uit zich in een extreem laag energieverbruik, vloerverwarming door het hele huis, het eenvoudig koelen van de woning in de zomer (zonder airco) en een gewenst klimaat voor elke ruimte.

Het project ‘De Caaien' is het eerste concrete hybride project. Er wordt gebruik gemaakt van technieken zoals CO2 gestuurde ventilatiesystemen en warmtepompinstallaties die gebruik maken van bodems waarin warmte- en koudeopslag plaatsvindt. De EPC-waarde, de geldende energienorm, ligt bij deze hybride woningen op 0,42. Bijna een halvering ten opzichte van de voorgeschreven normwaarde. En ook lager dan de norm die voor 2011 geldt (0,6).

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden