Laatste nieuws:

8 juni 2016 09:42

IAS voert nu ook Siemens-producten

Per juni 2016 voert IAS Industrial Automation naast ABB ook actief producten van Siemens. IAS had al langer de wens om naast ABB ook sterk te zijn in een tweede merk. Die wens is nu realiteit.

'
1/1

De realisatie van IAS’ wens is tot stand gekomen met hulp van moederbedrijf JB Systems Industrial Automation uit Vlaardingen. Vanuit JB Systems komen er namelijk drie senior Siemens engineers naar IAS, zodat met de productvoering van Siemens meteen een vliegende start kan worden gemaakt.

De uitbreiding past goed binnen de ambities van Batenburg Techniek, waar IAS binnen de divisie Industriële Automatisering als belangrijke pijler wordt gezien voor verdere groei in Zuid-Nederland en België.

ABB-ervaring

IAS Industrial Automation bestaat sinds 2005 en richt zich vooral op procesbesturingssystemen zoals PLC, SCADA en DCS. Op moment van schrijven heeft IAS meer dan tien software engineers in dienst. Tot op heden lag de focus bij IAS vooral op de productlijn van ABB, simpelweg omdat de meeste werknemers een verleden hebben met de producten van ABB en ook de voorlopers daarvan zoals SattLine.

Door de ruime ervaring met ABB systemen is IAS sinds 2007 gecertificeerd ABB Process Automation Partner. In 2011 is IAS bovendien door ABB uitgeroepen tot ABB Partner of the Year. Daarnaast ontving het bedrijf in 2014 de ABB Breakthrough Win Award.

Siemens

Medio juni starten er bij IAS drie senior engineers met ruime ervaring in Siemens PCS7, WinCC en S7. Deze engineers zijn afkomstig van moederbedrijf JB Systems. Het is dan ook een van de eerste zichtbare resultaten van de overname van IAS door JB Systems in augustus 2015. Met de komst van drie ervaren Siemens engineers maakt IAS meteen een vliegende start met Siemens PCS7, WinCC en S7. Bovendien sluit de expansie naar Siemens ook goed aan bij de kennis en ambities van partner Beenen, dat evenals IAS en JB Systems onderdeel uitmaakt van Batenburg Techniek.

“Eén van de belangrijkste redenen om in 2015 mijn aandelen te verkopen aan JB Systems was een verbreding in systeemkennis naar Siemens”, aldus Ron de Bruijn, Business Unit Manager van IAS. “Aangezien we als ABB System 800xA specialist het specialisme in ons DNA dragen, wilde ik dat ook met Siemens bereiken. Doordat er drie senior engineers van JB Systems toegevoegd worden aan ons team bereiken we dat in een heel prettig tempo. Dit versterkt ons enorm, vooral in combinatie met de grote proceskennis die wij als bedrijf al hebben.”

“De samenwerking tussen Beenen, JB Systems en IAS verloopt voorspoedig”, aldus Quentin van Ballegooie, Managing Director van JB Systems. “ IAS is voor ons niet alleen de Nederlandse ABB 800xA specialist maar ook een springplank om de verdere groei in het zuiden te realiseren. De portfolio-uitbreiding van IAS naar Siemens is daarom een logische stap bij het bewerkstelligen van onze ambities voor de komende jaren.”

IAS heeft als doel om voor eind 2016 het team van Siemens-engineers verder uit te breiden naar minimaal zes personen. Het bedrijf heeft hiervoor nog enkele vacatures open staan.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb