Laatste nieuws:

29 januari 2024 10:34

Zweedse ‘onkruidrobot’ nu ook in Nederland

Homburg Holland gaat de autonome WEAI-robotsystemen voor onkruidbestrijding op de Nederlandse markt brengen. Hiervoor is een exclusieve overeenkomst getekend met fabrikant Ekobot uit Zweden. Nog dit jaar en begin volgend jaar hoopt Homburg Holland tien robotsystemen te verkopen, met levering gepland voor het groeiseizoen 2025.

'
1/1
De samenwerking gaat per direct van start. Homburg Holland gelooft dat er aanzienlijke kansen liggen voor de Ekobot robotsystemen op de Nederlandse markt. "De toevoeging van een geavanceerd en autonoom robotsysteem aan ons assortiment precisielandbouwmachines creëert aanzienlijke mogelijkheden voor groei en een hogere winstgevendheid. Dit sluit goed aan bij ons motto Winst door kennis, voegt Jack Thibaudier, ceo van Homburg Holland, toe. "We kijken echt uit naar de samenwerking met Homburg Holland, dat een uitgebreide kennis heeft van de lokale markt en begrijpt welke apparatuur de moderne landbouw het beste optimaliseert", zegt Jonas Eklind, ceo van Ekobot.

Eigen producten

Homburg Holland, opgericht in 1961, is distributeur van landbouwmachines voor gewasbescherming, bodembewerking en zaaien. Het bedrijf uit het Friese Stiens heeft bovendien ook eigen producten voor landbouwoptimalisatie ontwikkeld, die wereldwijd via distributeurs worden verkocht.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb